Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az új Superman hamarosan romantikus kapcsolatba kerül egy férfi ismerősével - jelentette be a képregényt kiadó DC Comics.

Az új Superman Clark Kent (az eredeti Superman) és Lois Lane fia, Jonathan, akikek kalandjairól néhány hónapja önálló képregénysorozatot indított a DC.

Az már az eddig megjelent számokból is kiderül, hogy Jonathan más, mint a XX. századi apja, a klímaváltozás hatásai ellen küzd, menekültek kitoloncolása ellen tiltakozik és iskolai lövöldözést hiúsít meg a Superman: Son of Kal-El című képregényben. A DC bejelentése szerint a sorozat hamarosan megjelenő számában pedig homoerotikus kapcsolatba került egy férfi bartájával, Jay Nakamuával, akit a még szüleinek is bemutat. Magyarán minden létező liberális extrémisa vágyálmot tételesen teljesít.

Nem az új Superman az első homokos képregényhős még a „DC-univerzumnak” hívott kretén fantáziavilágban, de mindenképp ő a „leghíresebb”. A DC-karakterek közül meleg volt már korábban Batman egyik segédje Tim Drake, azaz a Robin fedőnév harmadik birtokosa is, valamint az egyik X-men, Sarkcsillag is.

A 20. században a homokosok sokáig csak negatív színben tűntek fel a képregényekben, vagy sehogy. Sőt, az 50-es években még azzal is megvádolták a DC kiadót, hogy Batman és Robin (az a Robin még nem volt buzi) együttélésével a homoszexualitást népszerűsíti, ennek örvén még egy törvényt is elfogadtak arról, mit és hogyan lehet bemutatni a képregényekben. A DC a törvénynek való megfelelés érdekében bevezette a Batwoman nevű karaktert, akit Batman párjának szántak, hangsúlyozva, hogy Batman heteroszexuális. 

Ma már más szelek fújnak...

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE