Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Csak azért, mert benne van a Black Friday nevében a fekete szó, a diákok már egyből sértőnek tartották azt, és azt mondták, meg kellene változtatni.

Itthon még mindig tart a legtöbb áruházban a Black Friday, amiből inkább egy egész hétvégét csináltak már az eladók. Az Amerikából származó „ünnepnap” az itthoni köztudatba nem olyan rég került be, az Egyesült Államokban viszont évtizedekre visszanyúló gyökerekkel rendelkezik. Nem olyan meglepő tehát, hogy az antirasszizmus mozgalma ezt a napot is elérte.

A tényleges Black Friday előtt a Campus Reform riportere a Floridai Egyetemen járt, ahol arról kérdezte meg a diákokat, hogy egyet értenek-e a vásárlási nap elnevezésével – hiszen a névben benne van a fekete szó. A kérdések alapját egy 2019-es, olvasói véleményekből összeállított rovat adta, ami a Chicago Tribune-ben jelent meg. Ebben ugyanis volt egy olyan rész, ami szerint a Black Friday diszkriminálja a fekete bőrű embereket.

A Campus Reform riportere azt a kérdést tette fel az egyetemi hallgatóknak, hogy támogatnák-e a Black Friday átnevezését valami kevésbé sértő névre. A legtöbb megkérdezett fiatal – nem meglepő módon – igennel válaszolt. Volt, aki azt mondta, hogy még sosem gondolt bele, hogy egyes emberekre sértő lehet az elnevezés, de ha sokan akarják, akkor nem lát problémát a névváltoztatással. Más egyenesen azon a véleményen volt, hogy bántó a Black Friday elnevezés.

A Campus Reform már korábban is készített ellentmondásos interjút egyetemistákkal a Floridai Egyetemen. Nem is olyan rég a sokszínűségi kvótákról kérdezték a fiatalokat, akik azt mondták, hogy támogatják a kvóták bevezetését a munkahelyi és egyetemi felvételinél.

Ez a gondolatmenet természetesen beleillik a woke gondolkodásba, hiszen azt helyezi előtérbe, hogy a képességektől függetlenül legyenek a felvételinél előtérbe helyezve valamilyen szinten a színesbőrűek, transzneműek, stb., még akkor is, ha esetleg egy fehérbőrű heteroszexuális ember jobb képességekkel rendelkezik náluk

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE