Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy svédországi város bevándorlók lakta „különösen érzékeny területére” már nem szállítják ki csomagokat, mert több sofőrt megfenyegettek, kiraboltak a kézbesítések közben.

A bevándorlók által uralt város, Valsätra egyes részei már 2017-ben is „különösen érzékeny területnek” számítottak ahol a rendőrségnek nehéz vagy szinte lehetetlen volt teljesítenie a kötelességét, és fenntartani a rendet. A jelek szerint azonban a környék biztonsága azóta sem javult.

Most kiderült, hogy a Postnord vállalat már egy éve nem szállít ki csomagokat a környék lakóinak, ahhoz hogy megkapják a küldeményeiket a város másik végén lévő csomagpontra kell elmenniük. A kiszállítások megszüntetése azonban csak most derült ki, miután az SR hírportál beszámolt egy nőről, aki nemrégiben házhoz szállítással rendelt meg egy tévét, azonban a vállalat csak a csomagpontra szállította a készüléket.

A nőt előre nem tájékoztatták arról, hogy a csomagja sosem fog megérkezni hozzá, erre akkor kellett rádöbbennie, amikor felhívta az információs vonalat, ahol megkérték, hogy vegye fel a televízióját a város másik végében található csomagponton.

A kiszállítások befejezéséről szóló döntést azok után hozták meg, hogy több sofőr is ki volt téve különféle eseményeknek, többek között megfenyegették őket, és feltörték a kiszállításokhoz használt céges kisteherautókat.

„A kérdéses címre, és a környező utcákba a becsült veszélyek miatt nem szállítunk ki. Körülbelül egy éve hagytuk abba a csomagok kivitelét a környékre” – mondta Alexis Larsson a Postnord biztonsági vezetője.

Svédország egészét tekintve sem túl fényesek a bűnözési adatok, a bandaháborúk is folytatódtak annak ellenére, hogy a kormány megígérte a bandák felszámolását – írta meg a V4NA.

2020-ban új rekordot állítottak fel a lövöldözésekkel, összesen 366 ilyen esetet tartanak számon a hatóságok, és 47 ezzel összefüggő haláleset történt. 2021-ben jelenleg 319 regisztrált lövöldözést és 44 ezzel összefüggő halálesetet tartanak számon. A robbantások száma is magas maradt Svédországban, idén 75 ilyen eset történt az országban.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE