Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy szobor ledöntése egy tavalyi Black Lives Matter tüntetés során „szeretetből elkövetett cselekedet” volt – hangzott el egy brit bíróságon.

A 17. századi Edward Colston kereskedő szobrának ledöntését a Black Lives Matter tavalyi tüntetése során „a szeretet cselekedetének” nevezték. A vádlott, Sage Willoughby ezt a megjegyzést a Bristoli Koronabíróságon tartott tárgyalásán tette.

A BBC szerint Willoughbyt és három másik vádlottat azzal vádolták, hogy a városban 2020 júniusában megrendezett Black Lives Matter tüntetésen bűncselekményt okoztak.

Willoughby, aki állítása szerint 11 éves kora óta aláírta a szobor eltávolítását követelő petíciókat, a szobor jelenlétét ahhoz hasonlította, mintha egy „Hitler-szobor állna egy holokauszt-túlélő előtt”.

„Egy ilyen kaliberű ember szobrát a város közepén elhelyezni szerinte sértés, és továbbra is így gondolja, bármi is lesz a per kimenetele” – írta meg róla a Breitbart.

Willoughby szerint az egyetlen összehasonlító referencia az esetről, amivel akkoriban rendelkezett, az egy Szaddám Huszein-szobor ledöntése volt Irakban, ahol járműveket használtak.

Az ügyész megjegyezte, hogy Szaddám Huszein szobrát konfliktus idején döntötték le, nem pedig egy békés felvonulás során, Willoughby azt válaszolta: „Ez egy konfliktusos időszak, a faji egyenlőtlenség egy konfliktusos időszak. Amíg az egyenlőség nem valósul meg, addig ez a konfliktus ideje” – ismételte meg a vádlott.

Willoughby azt is visszautasította, hogy erőszakosan cselekedett volna.

„Ez nem erőszakos cselekedet volt, hanem az embertársaim iránti szeretet cselekedete” – állította a vádlott.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE