Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Franciaországban, Svédországban és Németországban is több súlyos bűncselekmény történt szilveszteréjjel. Gyújtogatás, késelés, verekedés jellemezte az éjszakát.

Míg Magyarországon békésen és jó hangulatban telt az óév utolsó napja, addig külföldön több helyen súlyos összecsapások, gyújtogatások, verekedések voltak. Az egyik legkirívóbb eset a franciaországi Strasbourgban történt. A város külső részein (ezek a leginkább arabok és négerek által lakott részek) a rendőrök összecsaptak a vandálokkal – olvasható az Origo.hu oldalán.

Tizenkét embert tartóztattak le a hatóságok, ebből négyet randalírozás miatt. Egy rendőr könnyebben megsérült. Idén sem maradhatott el a „szokásos” autógyújtogatás sem Franciaországban. A legfrissebb hírek szerint Elzász-Lotaringiában gyújtottak fel több gépkocsit a vandálok, és Strasbourgban a külső városrészekben is történtek gyújtogatások – írta a Le Figaro.

Svédország legdélibb megyében, Skanéban volt a legtöbb dolga a hatóságoknak szilveszteréjjel. Ebben a megyében élnek a legnagyobb arányban színes bőrű bevándorlók. Landskrona városában a mentőkre és a rendőrökre is tűzijátékokkal támadtak ismeretlenek. Az iszlám svédországi fellegvárában, Malmöben egy embert késeltek meg. Szintén Malmöben történt, hogy ismeretlenek egy házat gyújtottak fel. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, addigra már olyan nagy lángokkal égett az épület, hogy nem lehetett megmenteni a teljes pusztulástól. A hatóságok szerint nem lehet kizárni, hogy szándékos gyújtogatás történt. Malmöben egyébként olyan sok tűzijátékot használtak, hogy az embereknek menekülniük kellett a hatalmas füst és zaj miatt. Göteborgban egy 20 év körüli férfit szúrtak meg, az elkövetőt letartóztatták. Östersundban pedig tűzijátékot lőttek a rendőrökre és a rendőrautókra – számolt be az Aftonbladet.

Halálos tűzijáték-baleset történt a németországi Hennef városban (Észak-Rajna–Vesztfália tartomány) is. Egy feltehetőleg házi készítésű tűzijáték robbant fel egy 37 és egy 39 éves török férfi mellett az utcán, súlyosan megsebesítve őket. A 37 éves férfi belehalt sérülésébe, a 39 éves férfit életveszélyes állapotban, kórházban ápolják. Berlinben is volt egy tűzijáték-baleset egy zártkörű rendezvényen, itt 12-en sérültek meg, köztük gyerekek, mindegyiküket kórházba kellett szállítani.

Nápolyban sokan megszegték szilveszterkor a tűzijáték-tilalmat, részben emiatt súlyos balesetek történtek a délolasz városban. Egy utcán cigarettázó férfit eltévedt lőszer talált el, egy másik férfi pedig megvakult petárdázás közben. Nápolyban és térségében tizennégy ember sérült meg tűzijátéktól vagy petárdától. A legsúlyosabb állapotban egy 40 éves, Sri Lankáról származó férfit szállítottak kórházba, aki kiment az utcára cigarettázni, majd egy eltévedt lőfegyvergolyó eltalálta. Egy 53 éves nő a szemén sérült meg egy petárda felrobbanása miatt, egy 47 éves férfi el is veszítette a látását, mások könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egy huszonegy hónapos gyermek csillagszórótól sérült meg.

Rómában a rendőrségnek le kellett zárnia a Colosseumnál található metrómegállót és annak környékét, mert az arra haladókra petárdákat dobáltak a migráns hátterű személyek. A fővárosban a nagyon ritka, az utcákat teljesen befedő sűrű köd miatt még üresebbé váltak az utcák, mint amire számítani lehetett. A piemonti Val di Susában őrizetbe vettek tíz embert, mert tűzijátékot lőttek a nagy sebességű vasútvonal hatóság által őrzött építkezési területére, és a környező erdő lángra lobbant.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE