Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy Alia Dastagir nevű szerző az Egyesült Államok egyik legolvasottabb lapjában, a USA Today egyik cikkében azt írta: a pedofília „a leginkább félreértett szexuális orientáció”.

Az újság a Twitteren népszerűsíteni kívánta egyik cikkét, melyben pszichológusok véleményére hivatkozva bizonygatja, hogy a társadalom téved a pedofilokkal kapcsolatban.

Az egyik legnagyobb példányszámú amerikai lap közölte a cikket a Twitteren is, amely a „Miben téved a közvélemény a pedofíliával kapcsolatban” című írást igyekezett propagálni – azonban a USA Today a vitát hamar törölte, miután az nagy felháborodást keltett az olvasók körében. Az ügy folyományaként pedig az eredeti cikk címét is megváltoztatták. 

„A pedofil olyan felnőtt, aki szexuálisan vonzódik a gyerekekhez, de nem minden pedofil bántalmaz gyerekeket, és vannak emberek, akik bár szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, mégsem pedofilok” – írja az újság. A cikkükben azt is olvashatjuk, hogy a pedofília mint kifejezés vonzalmat ír le, nem cselekvést, ami számos félreértést szül”.

Többek között ezért is van, hogy „a közvélemény többsége szerint a pedofília egyet jelent a gyerekek szexuális zaklatásával”, ami a cikk szerint hamis állítás. Az általuk idézett tudósok szerint „a pedofília mint irányultság már az anyaméhben kialakul”.

A kanadai igazságügyi pszichológus, Michael Seto szavait idézve írják, hogy „mára számos vizsgálat támasztotta alá, hogy a mentális betegség veleszületett és nem választott. Befolyásolhatják genetikai tényezők vagy kora gyermekkori fejsérülések. A lényeg ugyanakkor mindenképpen azon van, hogy a pedofíliában szenvedő személy mennyire tudja kontrollálni érzelmeit és ezzel megakadályozni a bántalmazást. Így mindenképpen felelősek cselekedeteikért” - olvasható a cikkben.

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság: Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyvének definíciója szerint a pedofília egy „visszatértő, intenzív, szexuálisan izgató fantázia, amely magában foglalja a pubertáskorúakkal folytatott szexuális tevékenységet is”.

Michael Seto, a kanadai Royal Ottawa Health Care Group kutatási igazgatója szintén azt nyilatkozta, hogy a pedofília „nem olyasmi, amit az emberek választhatnak”.

A cikk nem idézett egyetlen egy pszichológust, vagy igazságügyi kutatót sem, aki másként vélekedne a pedofíliáról. Nem tért ki rá, hogy más szakemberek ezt súlyos mentális rendellenességnek, s nem szexuális irányultságnak minősítenék. A gyermekek jóléte és védelme helyett az írás inkább azt hangsúlyozza, hogy lehetővé kéne tenni a pedofilok számára, hogy nyíltan élhessenek a társadalmi kiközösítéstől való félelem nélkül.

A USA Today cikke megjelenése után tehát számos negatív visszhangot kapott a közösségi médiában, ezért visszavonulót fújtak. Most még.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE