Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Mióta Harry herceg és mulatt felesége, Meghan Markle elhagyta a brit királyi családot, alig látogattak haza a királyi udvarhoz.

A hercegi pár 2020 elején jelentette be, hogy visszalépnek uralkodói tevékenységüktől. Nem sokkal később pedig az Egyesült Államokba költöztek. Harry herceg most elárulta: úgy érzik, képtelenek visszatérni az Egyesült Királyságba, hacsak nem kapnak rendőrségi védelmet.

A sussexi hercegi pár jogi képviselője nyilatkozatot adott ki, amelyben közölték, hogy Harry herceg „születésekor egy életre szóló biztonsági kockázatot örökölt”, így rendőri védelem nélkül nem utazhat haza.

A Town and Country szerint Harry herceg egyébként fizet egy privát biztonsági csapatot, de az ügyvédek azt állítják, hogy az Egyesült Királyságban nagyobb védelemre van szükség, mivel családja „neonáci és szélsőséges fenyegetéseknek volt kitéve”.

Az ügyvédek szeptemberben figyelmeztették a brit legfelsőbb bíróságot, hogy vizsgálják felül azt a döntést, miszerint a kormány nem biztosít védelmet Harry hercegnek, a félnéger Meghan Markle-nek, valamint basztárd gyermekeiknek, Archie-nak és Lilibetnek.

Amikor Harry herceg először felajánlotta 2020 januárjában Sandringhamben, hogy kifizeti a rendőri védelem költségeit, ezt elutasították. Hozzátették, hogy a herceg továbbra is hajlandó állni a biztonság költségeit, így azok nem a brit adófizetőket terhelik majd.

Az Egyesült Királyság mindig is Harry herceg otthona lesz, egy olyan ország, amelyben azt szeretné, hogy felesége és gyermekei biztonságban legyenek. A rendőri védelem hiánya túl nagy személyes kockázattal jár – olvasható a jogi képviselők által kiadott közleményben. Harry herceg a hatodik a brit trónöröklési sorban.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE