Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A német Szövetségi Rendőrség egyre eltökéltebb abban, hogy rávegye a Telegram üzenetküldő szolgáltatás mögött álló céget, hogy korlátozza és törölje az applikáción keresztül terjesztett nemzetiszocialista tartalmakat – írja a Die Welt.

Az újság által megszólaltatott rendőrségi tisztviselő elmondása szerint a cég szinte egyáltalán nem működött együtt a német hatóságokkal, ezért a nyomás fokozása érdekében valószínűleg el fogják árasztani a szolgáltatót adatszolgáltatási kérelmekkel.

A helyzet azért is érdekes, mert a valóban nagyon laza szabályokkal dolgozó dubaji irodával, de londoni jogi képviselettel rendelkező Telegram nagyon gyorsan törölni szokta a szélsőséges iszlamista tartalmakat akár kérés nélkül is, valamint a QAnon-csoportokat, de az Egyesült Államok Capitoliumának ostroma óta a szélsőjobbos természetű csatornákat is gőzerővel törlik. A Telegram azonban nem alkalmaz kapcsolattartókat, ezért a német és más rendőrségek megkeresései általában teljesen válasz nélkül maradnak.

Bár elsőre csak egy applikációról van szó, a Telegram az elmúlt években többek közt a nemzetközi szélsőjobb kedvenc platformja is lett, főleg azok menekülnek ide, akiknek a fehérellenes Facebook vagy a Youtube már törölte a fiókjait. A magyar hazafias szcéna komoly része is ezen bonyolítja már le nyilvános kommunikációját.

A Telegramot 2013-ban alapította az a Nikolaj és Pavel Durov, akik az orosz Facebookként ismert VK mögött is álltak. A közösségi oldalról akkor vették le a kezüket, amikor az orosz állam lényegében elkobozta azt tőlük. Tulajdonképpen erre adott válaszként fejlesztették le a Telegramot, ami hangsúlyosan nem ment és nem ad ki adatokat a felhasználóiról, és a stábja pontos összetételét és irodái elhelyezkedését is titokban tartja annak érdekében, hogy megvédjék magukat a külső befolyásoló erőktők.

Az üzenetküldések egytől egyig titkosítva vannak, ami miatt jelenleg már 500 milliónál is több aktív felhasználója van. 

A cionista német hatóságokat értelemszerűen az zavarja, hogy ez a háttér tökéletesen megfelel az üldözött német patriótáknak és nemzetiszocialistáknak, de ide menekült a trumpista alt-right is, ugyanis a privát chatek mellett csatornákra is fel lehet iratkozni.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE