Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Zsidó Ügynökség (Szochnut) és a Cionista Világszervezet új jelentése szerint a 2021-ben világszerte bejelentett „antiszemita incidensek” mintegy 30 százaléka az Egyesült Államokban történt.

Amerikát még mindig megelőzi Európa, igaz, hogy ez utóbbiban a jelentés által „gyűlöletcselekményként” aposztrofált esetek többsége nem fizikai.

Államonkénti bontásban New Yorkban volt a legtöbb „antiszemita incidens” 2021-ben, ezt követi Kalifornia, Florida, Massachusetts és Pennsylvania. Texas, ahol múlt szombaton egy fegyveres négy embert ejtett túszul egy zsinagógában, a hatodik helyen állt.

A számok általában korreláltak a helyi zsidó lakosság abszolút értékben mért nagyságával.

New York, Kalifornia és Florida, amelyek az első, második és harmadik helyen álltak az „antiszemita incidensek” számát tekintve, egyben az USA első, második és harmadik legnagyobb zsidó lakosságának is otthont adnak, Massachusettsben a hetedik, Pennsylvaniában az ötödik, Texasban pedig a kilencedik legnagyobb zsidó lakosság él.

Az Egyesült Államokban, ahol a világszerte bejelentett „antiszemita incidensek” mintegy 30 százaléka történt, él a teljes zsidó népesség mintegy 40 százaléka.

Ennél is érdekesebb azonban a jelentés azon megállapítása, hogy az Egyesült Államokban az „antiszemita incidensek” inkább voltak fizikai, mint szóbeli jellegűek. Az Egyesült Államokon kívül az „antiszemita incidensek” általában úgynevezett „vandalizmus” formájában történtek, a fizikai erőszak és a szóbeli támadások ritkábban fordultak elő.

A zsidóellenesség 2021-ben jelentősen megnőtt az amerikai egyetemi kampuszokon is, különösen májusban, a Hamász ellen folytatott izraeli „Falak őrzője” hadművelet idején.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE