Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy néger diák írta a „rasszista” graffitiket, amelyeket egy kaliforniai középiskolában találtak.

Múlt héten Sacramento város egyik iskolai körzetében a CK McClatchy High School egyik szökőkútjára írtak „rasszista” falfirkákat.

Az elkövető az egyik csap felé azt írta: „színes”, míg a másik csap felé pedig azt, hogy „fehér”, utalva ’50-es évek szegregációs időszakára, valamit horogkereszteket (véletlenül sem a helyes forgásiránnyal) és KKK-feliratokat fújt több helyre is az iskola területén.

Miután a közösségi médiában elterjedt egy kép az egyik graffitiről, az antirasszista buzgómócsingok gyorsan felháborodásukat fejezték ki, annak ellenére, hogy az iskolákban az állítólagos „rasszista” üzenetek többsége korábban is néger diákok által elkövetett álhírnek bizonyult. Mielőtt a gyanúsítottakat azonosították volna – és még mielőtt a megfigyelési felvételeket megnézték volna –, Jorge Aguilar, Sacramento város egyesült iskolakerületének felügyelője is elítélte a tettet.

Berry Accius, a Fiatalok Hangja nonprofit szervezet alapítója azt követelte a tankerülettől, hogy vegye komolyabban a „rasszista incidenseket”.

„Ez egyszerűen az 1950-es évek törvénye 2022-ben” – mondta Accius. „Amíg ezek az iskolák nem fogadják el a zéró tolerancia politikáját a rasszista viselkedéssel kapcsolatban, addig lesznek, akik elég merészek, hogy rasszista cselekedetekkel próbálkozzanak.”

A videó megnézése során kiderült, hogy az incidens elkövetője egy néger diáklány – jelentette a CBS Sacramento, később pedig diák is bevallotta, hogy ő írta az üzenetet. A hír arra késztetett néhány embert az iskolai kerületben, hogy meghátráljanak az igazságszolgáltatás iránti korábbi követelésektől. A kerület verseny- és tőkefigyelője, Mark T. Harris például azt mondta: „Nem hiszem, hogy gyűlöletbűnözés vagy gyűlöletbeszéd lett volna a tett. Őszintén szólva, részben azért, mert az elkövető egy fiatal afroamerikai nő.”

Accius, az aktivista azonban továbbra is az üzenetnél maradt, mondván, hogy a cselekmény még mindig gyűlöletbűn.

„Nem értek egyet azzal, hogy ez ne lenne gyűlöletbűncselekmény, mert a nap végén az számít, hogy tudjuk, mit jelent ha az egyik vízcsapon színes, egy másik csapon pedig a fehér felirat látható” – mondta Accius a Daily Wire értesülései szerint.

Ő és más aktivisták még a fekete diák beismerő vallomását is kétségbe vonták, annak ellenére, hogy a térfigyelő felvételek tetten értek a néger lányt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE