Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„A méltányosság, a rasszizmus és a diszkrimináció elkerülése érdekében” visszavonják a bukósisak kötelező használatára vonatkozó szabályozást Seattle-ben.

A seattle-i és King megyei egészségügyi tanács (BOH) nemrég „méltányossági és diszkriminatív okokra” hivatkozva hatályon kívül helyezett egy rendeletet, amely arra kötelezte a kerékpárosokat, hogy viseljenek bukósisakot, mivel az antirasszista aktivisták állítása szerint a rendőrség gyakrabban állított meg néger bicikliseket, mint fehér bőrűeket – írja a V4NA.

A BOH azt állította, hogy az egészségügyi tanács elé terjesztett adatok azt mutatják, hogy a rendőrség „rasszista, és diszkriminatív módon” járt el az ellenőrzések során. A Seattle Neighborhood Greenways és a Helmet Law Working Group által összegyűjtött adatokból azt hozták ki, hogy a rendőrség állítólag sokkal gyakrabban állított meg néger biciklizőket, mint fehéreket a bukósisak hiánya miatt.

„Ezen adatok fényében, és összhangban az Egészségügyi Tanács rasszizmust közegészségügyi válsággá nyilvánításával, 2022. február 17-én az Egészségügyi Tanács hatályon kívül helyezte a kötelező bukósisak viselésére vonatkozó rendeletet. Ugyanakkor ki szeretnénk emelni a sisak fontosságát a súlyos sérülések és halálesetek megelőzésében.”

Az ülésen elfogadott kísérő határozatban az Egészségügyi Tanács hangsúlyozta „a biciklik, robogók és más hasonló járművek esetében a sisakhasználat fontosságát, és elkötelezte magát, hogy a közösségi partnerekkel együttműködve bővíti az olcsó és ingyenes sisakokhoz való hozzáférést, oktatást nyújt a sisakbiztonságról, és támogatja a biztonságosabb kerékpáros infrastruktúra fejlesztését”.

Sok lakos azonban gyorsan rámutatott, hogy a rendelet visszavonásának hátterében a hajléktalanok védelme áll, akik gyakran lopnak el kerékpárokat városszerte, hogy aztán darabonként eladják őket. A kiadott nyilatkozat is ezt támasztja alá, amely szerint a sisak nélküli kerékpározásért megbírságolt négerek közel fele csöves volt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE