Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Chris Hayes, az MSNBC bemondója „rasszistának és muszlimellenesnek” bélyegezte Lengyelországot és Magyarországot, amiért befogadták a háború elől menekülőket Ukrajnából, miközben elutasítják a Szíriából érkező arabokat.

A CNN szerint pedig a háború megmutatta Európa szelektív empátiáját – számolt be róla a Breitbart nyomán a Mandiner. Az amerikai portál felidézte, hogy ugyanezen országok korábban már visszautasították azt a nyugat-európai liberális elitek által tett javaslatot, hogy fogadjanak tömegesen színes bevándorókat a harmadik világból.

Ezek a körök most azon vannak megdöbbenve, hogy a Magyarországhoz és Szlovákiához hasonló közép-európai országok ukrán menekültek százezreit fogadják be. H. A. Hellyer, a washingtoni székhelyű Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért kutatója szerint „szomorú, hogy a holokauszt és a boszniai népirtás után még mindig ilyen sokan törzsi és rasszista gondolatokkal a fejükben élnek” – olvasható a vezető amerikai portálon.

Chris Hayes, az MSNBC bemondója „rasszistának és muszlimellenesnek” bélyegezte Lengyelországot és Magyarországot, amiért befogadták a háború elől menekülőket Ukrajnából, miközben elutasítják a Szíriából érkező és a jólétbe igyekvő gazdasági migránsokat, akiket ő szintén „menekülteknek” nevez. A bemondó a „rasszizmust” és a „szeptember 11-e utáni paranoiát” okolva képmutatónak nevezte ezeket az országokat, mintha több, mint 20 évvel később az amerikai ikertornyok megtámadásának bármilyen hatása is lenne lenne a hétköznapokban Közép-Európában. Ebből a megállapításból is kitűnik, hogy mennyire gondolják magukat a világ közepének és mennyire értik, illetve mennyire nem értik meg a világ többi részét.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE