Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A dán bevándorlási miniszter szerint: inkább ukrán menekülteket fogadnának be, mint szomáliaiakat.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök azt követően tett egy nem polkorrekt megjegyzést, hogy Dánia törvényt fogadott el, amely az ukrán menekülteknek jogot biztosít a munkához, az oktatáshoz és a szociális ellátáshoz.

„Menekültnek lenni ideiglenes, ezért majd vissza kell térni, és segíteni kell a haza felépítésében, amikor lehetőséged nyílik rá. Ez lehetőséget ad arra, hogy segítsünk más menekülteknek” – mondta Frederiksen. Dánia az egyik legkeményebb európai ország, ha szigorú bevándorlási politikáról van szó, mivel megvédi magát azoktól a „menekültektől” akik valójában csak gazdasági bevándorlók.

Inger Stojberg volt bevándorlási miniszter foglalta legjobban össze az ország hozzáállását a mostani ukrajnai helyzettel kapcsolatban, amikor azt írta: „Akár őszintén is mondhatnánk, hogy inkább segítenénk az ukrán menekülteknek, mint a szomáliaiaknak és a palesztinoknak”.

„Senki sem meri kimondani a dolgot úgy, ahogy van: Azért, mert az ukránok jobban hasonlítanak ránk, és mert ők elsősorban keresztények” – tette hozzá. Dánia tavaly új bevándorlási politikát indított, amely biztosítja, hogy az ország egyes területein legfeljebb 30 százalékban éljenek nem nyugati hátterű emberek.

A Koppenhágai Egyetem tudósainak egy régebbi tanulmánya szerint az etnikai sokszínűség negatív hatással van a közösségekre, mert aláássa a bizalmat.

A tanulmány arra kereste a választ, hogy a „folyamatos bevándorlás és a vele járó növekvő etnikai sokszínűség” pozitív hatással van-e a közösségi kohézióra, és ennek éppen az ellenkezőjét találta – írta meg a Summit News.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE