Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Az Anti Defamation League által a hírekben felfedezett, illetve a zsidó önvédelmi csoportnak közvetlenül jelentett 2717 incidens 34 százalékos növekményt jelent a korábbi évhez képest.

Annak előtte a 2019. évi 2107 incidens volt a legmagasabb érték a számlálás 1979. évi beindulása óta, ám a gyalázkodástól a terrortámadásig bármit besorolnak az úgynevezett „antiszemita incidensek” közé. 2021 már a második egymást követő év volt, amikor nem akadt halálos áldozat, de a 88 fizikai inzultus 167 százalékos emelkedésnek számít a 2020. évi 33 támadáshoz képest.

A magas számok több körülménynek tulajdoníthatók, ideértve a bejelentések növekedését, ami a sok zsidó spionszervezettel fenntartott partnerségnek tulajdonítható.

Ezek a Community Security Initiative, Community Security Service, Hillel International, Secure Community Network, Union of Reform Judaism és a United Synagogue of Conservative Judaism csoportok néven futnak.

Jonathan Greenblatt, az ADL vezérigazgatója nyilatkozta azt, hogy „a zsidókat a nyílt utcán bántalmazták azon egyszerű oknál fogva, hogy zsidók.”

Greenblatt a „politikai instabilitásnak” tulajdonítja az antiszemita incidensek számának növekedését.

„Amikor az Amerikában tapasztalható antiszemita tevékenység kerül szóba, képtelenség megvevezni egy bizonyos ideológiát, vagy hitrendszert; egyszerűen nem ismerjük a motivációt. De tény, hogy a zsidókat több antiszemita incidens érte, mint az elmúlt 40 évben bármikor, és ez nagyobb társadalmi törésvonalak nyugtalanító indikátora” – jelentette ki Greenblatt.

Az ADL jelentése szerint az elmúlt évben összeszámlált „incidensek” közel 20 százaléka jobboldali elkövetőknek tulajdonítható, amit az jelez, hogy az olyan csoportok, mint a Goyim Defense League által kiadott antiszemita röplapok példányszáma erősen fölfutott. A texasi Austinban múlt októberben zsinagógát gyújtottak föl nem sokkal azután, hogy a szervezet nagygyűlést rendezett a városban.

Az ADL-t folyamatosa bírálat éri az „antiszemita cselekmények” számbavételének módja miatt. Jobboldali körök azzal vádolták meg a fehérgyűlölő egyletet, hogy nem a zsidók biztonságával törődik, hanem a fehérek ostorozására koncentrál. A szélsőbal viszont azt állítja, hogy az ADL összemossa Izrael kritikáját az antiszemitizmussal, és a valóságnál magasabb értékeket jelez.