Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Hamarosan átveszi tisztségét az Egyesült Államokban az új fehér házi szóvivő, a szélsőliberális, leszbikus, Haitiről elszármazott francia nevű néger, Karine Jean-Pierre.

A Biden-kormányzat új kinevezettje az első néger és leszbikus házasságban élő személy ezen a poszton, jelölését a demokrata párt liberális szárnya lelkesen üdvözölte, amerikai zsidó vezetők azonban bírálták eddigi tevékenységét.

A haiti születésű Jean-Pierre eddig a helyettes szóvivői tisztséget töltötte be. Ő az első fekete és egyben az első nyíltan ferdehajlamú személy ezen a poszton. A leszbikus házastársa a liberális propagandagépezet CNN egyik tudósítója, Suzanne Malveaux. Az összeférhetetlenségi aggodalmakra a CNN azt felelte, hogy Malveaux nem fog politikai kérdésekkel foglalkozni partnere hivatali ideje alatt.

Az amerikai Izrael-párti zsidó közösség „aggodalommal fogadta” Jean-Pierre kinevezését, mert az új szóvivő korábban aktívan együttműködött anticionista szervezetekkel.

2016 és 2020 között az Izraellel szembeni bojkottmozgalmat támogató radikális baloldali MoveOn.org szervezet országos szóvivője és főtanácsadója volt.

2019-ben a Newsweek számára írt véleménycikkében Jean-Pierre kijelentette, hogy nem nevezheti magát senki progresszív jelöltnek, aki támogatja a legnagyobb amerikai zsidó érdekvédelmi szervezetet, az AIPAC-et, amelyet súlyosan rasszista, iszlamofób és arabellenes retorikával vádolt.

„Holokaszt-túlélők gyermekeként és amerikai zsidóként felháborít és aggodalommal tölt el, hogy Joe Biden Ms. Jean-Pierre-t nevezte ki elnöki szóvivőnek, aki tőről metszett antiszemita ellenségességgel viszonyul Izrael iránt, és készséggel állít hazugságokat Izraelről és a zsidókról, hogy Izrael-fóbiás programját szolgálja” – írta nyilatkozatában Mort Klein, a Zionist Organization of America elnöke, aki szerint ez a „felháborító és felfoghatatlan Izrael-ellenes, terrorista-támogató és Irán-párti kinevezés a Biden-kormányzat veszélyes irányvonalát jelzi az Egyesült Államok legnagyobb szövetségese felé”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE