Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy nemzetközi transz-párti szervezet azt javasolta, hogy már a 15 évesnél fiatalabb, „nemi hovatartozás zavarában” szenvedő lányoknál is végezzenek kettős mastectomiát (emlőeltávolítást).

A Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) egy nem hivatalos szervezet az Egyesült Királyságban, amely tanácsadást végez „transznemű” emberek számára.

Céljaik, tanácsaik közé tartozik a nemi átalakító hormonok használata a 14 éves kor alatti gyermekek számára, valamint a 17 évesek nemi szervi műtétjének engedélyezése.

A legújabb iránymutatásaik annak ellenére születtek, hogy az egészségügyi szakemberek egyre inkább aggodalmukat fejezik ki az ilyen drasztikus orvosi beavatkozások által okozott visszafordíthatatlan károk miatt.

A WPATH egyik korábbi igazgatósági tagja félelmének adott hangot amiatt, hogy visszafordíthatatlan „kezelések” alá vonják azokat a gyerekeket, akik egyébként túlnőnének a nemi zavarukon.
Dr. Erica Anderson, egy nőként élő (férfinek született) klinikai pszichológus azt mondja, még mindig több tucat szülőtől hallja, hogy a gyermeke csak 20 percet volt az orvosnál, mielőtt az nem-átalakító hormonokat ajánlott volna fel neki.

Az európai országok, köztük Nagy-Britannia is, szigorítják irányelveiket a gyermekek és a fiatalok kísérleti kezelésével kapcsolatban.

Dr. David Bell, pszichiáter tanácsadó az Egyesült Királyságban azt mondta, hogy a WPATH tanácsai teljesen alaptalanok. Dr. Bell azután került előtérbe, hogy megírta az NHS (ottani TB), Nemi Identitás Fejlesztési Szolgálatáról (GIDS) szóló jelentését. Ebben azt mondta: „Arra szólítom fel a klinikusokat, hogy hagyjanak fel klinikai felelősségükkel egy gyermek iránt, és engedjék magukat egy olyan ideológiai programnak, amely káros a gyermekek számára.”

Marcus Evans, a GIDS-t működtető Tavistock és Portman NHS Foundation Trust korábbi vezetője pedig tiltakozásul a fiatalok nem megfelelő ellátása miatt mondott le.

Azt mondta, hogy a nemük miatt bajba jutott gyerekeknek terápiára és támogatásra van szükségük, nem kísérleti gyógyszerekre és kettős mastectomiára.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE