Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A svédországi haladároknak úgy fest, hogy a heterók nem számítanak, csak a ferdehajlamúakra támadó bevándorlókkal számolnának le.

A svéd jobbközép Mérsékeltek párt Twitter-fiókján így írt a javaslatról: „Svédország soha nem válhat az elnyomó értékek menedékévé. Ezért mindenkit, aki nem svéd állampolgár és elítélik az LMBTQ-emberek elleni támadásokért, ki kell toloncolni.”

„Egy olyan modern demokráciában, mint Svédország, ennek egyértelműnek kellene lennie, de ma mégsem az” – tette hozzá a párt.

A pártot a közösségi oldalon sokan támadták, azt sérelmezték, hogy miért csak az LMBTQ-svédek elleni támadásért toloncolják ki az erőszakos migránsokat.

„Bárkit, akit egyáltalán elítélnek súlyos erőszakos bűncselekményekért, büntetésből mindig ki kellene toloncolni!” – írta az egyik kommentelő.

„Az rendben van, hogy megtámadnak olyanokat, akik nem LMBTQ-emberek?” – fogalmazott egy másik felhasználó.

A Mérsékeltek már korábban is ellenezték a tömeges migrációt, 2018-ban új törvényeket szorgalmaztak, hogy az ország migránsok által sűrűn lakott no-go zónáiban bárki büntethető legyen, aki úgynevezett „erkölcsrendőrként” tevékenykedik.

„Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy korlátozzák a nők szabadságát Svédországban. Őket börtönbüntetéssel, de bizonyos esetekben kiutasítással is fogják sújtani” – mondta akkor Tomas Tobé Mérsékelt politikus.

A nemzetiszocialista gyökerekkel rendelkező, ám azt manapság letagadó populista Svéd Demokraták azonban radikálisabb javaslatokat tettek, többek között a szíriaiak, afgánok és szomáliaiak kitoloncolását és hazatelepítését követelik, akik szerintük munkanélküliséggel küzdenek, és nem tudtak beilleszkedni a skandináv országban.

Svédországban szeptember 11-én tartják az országos választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a Mérsékeltek 20,3 százalékot, a Svéd Demokraták pedig 17,7 százalékot kapnak.

A két párt azonban le van maradva a hagyományosan erős, több, mint száz éve domináns szerepben lévő szociáldemokratáktól, akik 28,7 százalékot értek el a felmérésben.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE