Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Justin Bieber kanadai énekes azzal váltott ki zsidó felháborodást, hogy Helsinkiben tartott koncertjén a színpadon előre-hátra lóbálta a karját, amit izraeli rabbik „náci tisztelgéshez” hasonlítottak.

Két hónappal a kanadai énekes izraeli koncertje előtt az Európai Rabbik Konferenciája nevű szervezet „válaszokat követel” Bieber finnországi koncertjén tett „obszcén gesztusa” miatt, és közölte, hogy az „felér a világ több millió zsidójának arculcsapásával”.

Egy prominens európai zsidó szupremácista csoport pedig magyarázatot követelt az énekes-dalszerző producereitől.

„Ez felér egy pofonnal a zsidók millióinak arcába világszerte a híres énekes részéről” – mondta Pinchasz Goldschmidt rabbi, az Európai Rabbik Konferenciájának elnöke.

„Elképzelhetetlen, hogy egy világszerte több tízmillió rajongóval és követővel rendelkező énekes ilyen magatartást enged meg magának a náci diktatúra által brutálisan meggyilkolt zsidók és más kisebbségek millióinak vérével átitatott európai földön” – mondta Goldshmidt, aki hozzátette, hogy egy ilyen széles platformon tett „obszcén gesztus az antiszemiták győzelmének képe, és gyűlöletkeltésnek minősül”.

„Magyarázatot követelek az énekestől erre a megalázó viselkedésre, és felszólítom Izrael Államot, hogy fontolja meg Bieber októberre tervezett izraeli koncertjének lemondását” – folytatta a hőbörgést.

A rabbiknak viszont inkább szemüveg kéne, mert az inkrinimált mozdulatot az énekes az esetről készült videók alapján jól kivehetően mikrofonnal a kezében végezte, úgy meg nehéz szalutálni.