Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Folytatja a Disney új szokását, amelyben meggyalázza a régi klasszikusait: ezúttal A kis hableányból készítenek négerszereplős verziót.

A filmstúdiók az utóbbi időben nagyon alárandelték magukat a PC kívánalmainak, hogy „megkeserítsék a rasszisták életét”: miután sokan felháborodtak azon, hogy házasodhatott be egy néger a Targaryen-házba a Sárkányok háza című sorozatban, majd azon, hogy kerülhettek afrikaiak Középföldére A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűiben, most a kis hableány, Ariel lesz nigger, amitől annak rendje és módja szerint fel is bolydult a közösségi média.

Az alapvető probléma nem az, hogy hogy lehet egy tenger fenekén lélegző és éneklő, félig hal, félig ember lény bőre fekete, hanem az, hogy a régi bevált klasszikusokat, amelyeket fehér szereplőkre írtak és évtizedeken át fehérek játszottak, folyamatosan cserélik valamelyik faji kisebbség képviselőjére, miközben fehér színészek még szinkront sem vállalhatnak színes bőrű rajzfilm karakter számára, mert az „kulturális kisajátítás” lenne.

Egyébként az lenne a legjobb, ha a hollywoodi agymosoda moslék produktumait meg sem próbálnánk megnézni, de azért itt egy kis ízelítő, hogy milyen lesz a nigger hableány:

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE