Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

New York-i filoszemita politikusok arról beszélnek, hogy „komolyabb választ kell adni” a város ortodox zsidó közösségeit célzó gyakori, erőszakos cselekmények miatt.

Múlt héten Ritchie Torres demokrata képviselő szövetségi vizsgálatot sürgetett, mert New York városának hatóságai nem emeltek vádat a zsidóellenes „gyűlölet-bűncselekmények gyanúsítottjai” ellen, amelyek állítólag rutinszerűvé váltak az ortodox közösségek ellen, és csak a legkirívóbb incidensek váltak ismertté a közösségi médiában vagy a helyi politikusok Twitter-csatornáin. Nemrégiben Eric Adams, New York néger polgármestere ígéretet tett arra, hogy a zsidók elleni támadásokat „nem tűrik tovább”.

„A New York-i zsidók elleni támadásokat gyakran egyházi problémaként kezelik, nem pedig olyan jelenségként, amely hatással van a szélesebb körű polgári és társadalmi rendre” – állítja Armin Rosen New York-i újságíró. Szerinte Amerika legnépesebb városa „büszke arra, hogy a biztonság és a tolerancia különleges helye a világ különböző népei számára, de a zsidók elleni támadások üteme, valamint a szégyenletes valóság iránti általános közöny ezt öncélú mítosznak mutatja”.

New York egyre kaotikusabb, erőszakosabb, és úgy tűnik, hogy a méltányosság és a multikulturalizmus hivatalos fétise még rosszabb bánásmódot eredményezett a „kiválasztottakkal” szemben. Csak az elmúlt hónapban 13 olyan New York-i, zsidók elleni erőszakról vagy zaklatásról számoltak be, amelyek „antiszemita jellegűeknek” tűnnek.

A körülmények azonban egyelőre kedvezők a New York-i zsidók leendő bántalmazóinak, még Torres és Adams kijelentései ellenére is. A napokban például három férfi, akik bűnösnek vallották magukat abban, hogy 2021 májusában egy szombat délután két ortodox zsidót bántalmaztak, mert nem voltak hajlandók „szabad Palesztinát” kikiáltani az Izrael és a Hamász közötti folyamatos eszkaláció miatt, megtudták, hogy nem kell börtönbe vonulniuk.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE