Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az antiszemiták elleni küzdelem hollandiai élharcosa, a zsidó Eddo Verdoner, aki korábban önkormányzati hivatalnok volt, 2021 áprilisától a „növekvő zsidógyűlölet” leküzdésének koordinátora.

A médiának adott terjedelmes interjúk során Verdoner azt híreszteli, hogy a holland közvéleményben az antiszemita hangulat a franciaországi és németországi, „válságosnak” nevezhető szintre emelkedett, miközben az elmúlt tíz évben a zsidók elleni támadások száma folyamatosan nőtt. A hivatalában végzett kutatások szerint a holland zsidók 71 százaléka – személyes biztonságának veszélyeztetésétől tartva – elrejti zsidó identitását, így például nem mer kipát hordani. Az egyik zsidó érdek- és jogvédelmi szervezet például arról számolt be, hogy a 30-50.000 fősre becsült zsidó közösség ellen „rekordszámú” incidenst jelentettek 2021-ben: 183 esetet.

„Az antiszemitizmus a jobboldali, baloldali és vallási szélsőségek gazdag táptalaja és mindennapjaink része. Eredménye pedig az, hogy a zsidók identitásukat rejtegetik, vagy magyarázkodásra kényszerülnek” – mondta Verdoner.

Egy most parlament elé terjesztett terv három részből áll: „az antiszemita incidensek nyomon követése; nevelés és megelőzés; a holland zsidó közösség múltjának felidézése és méltatása.”

Verdoner azt állítja a dokumentumban, hogy a holokausztról oktató tanárok 12 százaléka tapasztalt „ellenséges viselkedést” a diákok részéről.

A holokauszt tagadását és az antiszemita mémek online terjesztését vasszigorral kellene büntetni Verdooner szerint. Egy kutatás során több mint kétmillió judaizmussal kapcsolatos posztot vizsgáltak a közösségi médiában, és azok 11 százaléka tartalmát és hangvételét tekintve állítólagosan antiszemita volt. Ezért a programban azt követelik, hogy a közösségi média óriáscégei pontos információkat tegyenek közzé a holokausztról és más zsidó ügyekről, és a szabálysértéseket sújtsák keményebb pénzbüntetéssel.

„Ellensúlyozni kell ezeket az eszméket, amelyek marginalizálják a zsidókat, szétzilálják a társadalmat és megnyitják az utat a gyűlölet más formái előtt, például a muszlimok és az LMBTQ emberek ellen” – mondta Verdoner a Trouw című újságnak, idecitálva már a szexuálisan deviáns személyeket is. „Már így is túl engedékenyek voltunk, határozottabban kell föllépnünk mindenütt: a politikai küzdőtéren, az iskolákban, az interneten” – dohogott a hollandiai zsidó szupremácista.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE