Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A CSA közvélemény-kutató intézet által publikált felmérés szerint a franciák nyolcvan százaléka szerint Franciaország egyes közösségeiben egyértelműen jelen van a fehér emberek elleni rasszizmus.

A francia hírtelevízió, a CNews által megrendelt közvélemény-kutatás azután látott napvilágot, hogy a Párizstól Észak-Nyugatra fekvő település, Les Mureaux alpolgármestere, Boris Venon szeptember végén kénytelen volt lemondani városirányítói pozíciójáról, miután számtalan életveszélyes fenyegetés és rasszista inzultus céltáblájává vált.

A Venonnak címzett egyik üzenet így szólt: „Fehér ember, távozz a városomból. Ez a mi otthonunk”.

A CSA felmérése egyértelműen azt mutatja, hogy a fehérek elleni rasszizmus az elmúlt években hétköznapi fogalommá és a közbeszéd egyik témájává vált Franciaországban. Arra a kérdésre, hogy bizonyos közösségekben fellelhető-e a fehérek elleni fajgyűlölet, a válaszadóknak mindössze 19 százaléka válaszolt nemmel, egy százalékuk tartózkodott a véleménynyilvánítástól, és 80 százalékuk egyértelműen kinyilvánította, hogy a jelenség létezik.

A franciák egyetértését a kérdésben még a politikai szimpátia sem fordítja meg. Bár vannak eltérések a jobboldali, a centrista és a baloldali szimpatizánsok véleményében, mindenhol többségi a konszenzus abban, hogy a fehérek elleni rasszizmus jelen van Franciaországban.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE