Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Izrael svédországi nagykövete „aljas sértésnek” nevezte a bejegyzést, amit Rebecka Fallenkvist azóta törölt.

Felfüggesztették Rebecka Fallenkvist, az idén szeptemberi választásokon a második legerősebb politikai erővé vált szélsőjobboldali Svéd Demokraták egyik frissen megválasztott képviselőjének pártban viselt tisztségeit, miután botrányt kavart egy Anne Frankkal kapcsolatos Instagram-sztorija, írja a Haaretz.

A politikus ugyanis azt írta a zsidóüldözés arcaként ismertté vált szemita leányról, illetve a világhírűvé promózott naplóról, hogy „50 oldal és eddig nekem Anne Frank csupán erkölcstelennek tűnik. A kanosság maga.” Bár a politikus azóta törölte a posztot, a botrány már kirobbant, Ziv Nevo Kulman, Izrael svédországi nagykövete is elkezdte ütni a tam-tam dobot miatta. A nagykövet „aljas sértésnek” nevezte a bejegyzést.

„Fallenkvist Svédországban médiaszemélyiségként is ismert, a tévés állásából is felfüggesztették. Nem ez volt egyébként az első botrány körülötte, miután pártja nagyon jól szerepelt a választásokon, ezt részegen a Sieg Heil náci köszönés svéd változatát hallatva ünnepelte. A neonáci vonásait maga mögött hagyni igyekvő párt magát egyébként Izrael-pártiként definiálja” – olvasható a zsidó szupremácista lap cikkében.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE