Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Miután egy prominens egy zsidó szupremácista azzal vádolta a kaliforniai Berkeley Egyetemet, hogy zsidómentes zónákat hoz létre, két teherautó gurult be a városba.

Az egyiken Adolf Hitler hatalmas képe volt látható – számol be az Arutz7 hírportál. „Aki a zsidók kitiltása mellett van, emelje fel a jobb kezét” – állt a teherautó oldalán elhelyezett hirdetőtáblán.

Az Adolf Hitler képével és a „Mindenki, aki a zsidók kitiltását támogatja, emelje fel a jobb kezét” felirattal ellátott teherautó arra a vitára válaszul hajtott át a kaliforniai településen, amelyben a Berkeley Egyetem jogi karának több hallgatói csoportja úgy döntött, hogy kitiltja a cionista előadókat.

A teherautót az Accuracy in Media nevű politikai csoport küldte ki. A csoport elnöke, Adam Guillette a The Jewish News of Northern California című lapnak elmondta, hogy a teherautó egy kiterjedt kampány része volt, amelynek célja az elvileg az „egyetemi kampuszokon tapasztalható antiszemitizmus elleni küzdelem” volt, és a Berkeley jogi iskola azon diákcsoportjai ellen irányult, amelyek nemrég bejelentették, hogy elfogadtak egy szabályzatot, amelyben vállalják, hogy kitiltják a cionista előadókat az egyetemről. 

Bármi is volt a teherautó szándékolt hatása, jelenléte megijesztette a zsidó diákokat, és felháborodást váltott ki a zsidó szupremácista Rágalmazásellenes Liga (ADL) helyi fiókja részéről. Néhány járókelő még kövekkel is megdobálta a járművet.

„Láttam ezt a buszt a reggeli futás közben” – írta Grace Stewart, a Berkeley egyik zsidó diákja az Instagramon. „Nagyon ijesztő.”

„Az újabb antiszemitizmus hozzáadása, mint például Hitler-képek használata olcsó retorikai pontszerzés, csak elbagatellizálja a hatmillió áldozat emlékét” – tweetelte az ADL San Franciscó-i irodája, míg a Berkeley hallgatóinak az Instagramon megüzente, hogy minden olyan diák rendelkezésére áll, aki „feldúltnak és zaklatottnak” érzi magát a teherautó látványa miatt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE