Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az olaszországi zsidók azon háborognak, hogy egy olyan képviselőt neveztek ki kormánytagnak, akit egykor horogkeresztes karszalagot viselve fotóztak le.

Galeazzo Bignamit, akit Giorgia Meloni miniszterelnök Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek) pártjának listájáról választottak be a parlamentbe, hétfőn nevezték ki infrastrukturális miniszterhelyettesnek.

A 47 éves ügyvédet 2005-ben fotózták le, amint szvaszitás karszalagot visel egy buliban.

Egy Marco Furfaro nevű törvényhozó a Twitter-bejegyzésben úgy ítélte el kinevezését, mint „az alkotmány, a történelem, az emlékezet és a horogkereszt áldozatai elleni sértést, illetlenséget”.

„Szégyellje magát Giorgia Meloni” – tette hozzá.

Bignami is reagált, azt mondta, hogy a 2005-ös fotó privát környezetben készült, amiért többször is bocsánatot kért. Bignami elítélte „a totalitarizmus minden formáját, valamint a demokrácia- és szabadságellenes megnyilvánulásokat”.

A múlt hónapban Meloni lett Olaszország első női kormányfője, miután pártja első lett a szeptemberi parlamenti választásokon. Az ő kormánya a második világháború óta a legjobban jobboldali, amely Rómában hivatalba lépett. Meloni koalíciójában Matteo Salvini bevándorlásellenes Liga pártja és Silvio Berlusconi volt miniszterelnök jobboldali Forza Italia pártja vesz még részt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE