Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„A birodalmi pogrom éjszakájának emléknapja. Gyere, és kényeztesd magad a ropogós csirkével és még finomabb sajttal! Most a KFCheese-nél!” – ezt, a kristályéjszaka évfordulójára időzített push-üzenetet kapták a Kentucky Fried Chicken németországi vásárlói.

A reklámfogás nagy felháborodást váltott ki a zsidók és liberálisok között a közösségi médiában. A KFC rögtön bocsánatot kért a különlegesnek ható promóciós üzenet miatt.

1938. november 9-10-én országos, zsidóellenes erőszakhullám söpört végig Németországon, amelynek részeként a dühös németek több városban zsinagógákat gyújtottak fel, és betörték a zsidó tulajdonban lévő üzletek kirakatait. A pogrom több mint kilencven zsidó halálával járt.

A KFC-nél viszonylag hamar észrevették, hogy valami mellément, mivel nem sokkal később egy bocsánatkérő üzenetet küldtek ki a mobilos alkalmazásukon. „Sajnáljuk, hibát követtünk el. A rendszerünkben lévő hiba miatt helytelen és nem megfelelő üzenetet küldtünk. Kérjük, fogadják el elnézésünket. Team KFC” – írták.

Ezután egy közlemény is kiadtak, amelyben elmagyarázták a hiba (?) okát. Eszerint a november 9-én küldött push-értesítést egy félig automatizált folyamat okozta, ami a németországi ünnepnapokat és megemlékezési napokat tartalmazó naptárhoz kapcsolódott.

„Ebben az egyedi esetben a belső felülvizsgálati eljárásunkat nem követtük megfelelően. Ez azt eredményezte, hogy ez a nem engedélyezett üzenet véletlenül kiment. Ennek eredményeképpen azonnal felfüggesztettük az alkalmazással való kommunikációt” – írták. Azt is hozzátették, hogy „nem állt szándékunkban bagatellizálni az emléknap jelentőségét, vagy megbántani az áldozatokat és hozzátartozóikat”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE