Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Az Upper East Side-i (UES) Chábád Izrael Központ jégből faragott menóráját összetörték egy zsidóellenes támadásban.

A központ vezetője, Uriel Vigler rabbi „rosszindulatúnak és szándékosnak” nevezte a tettet, amely hanuka negyedik éjszakáján történt.

„Szukkotkor is ilyen gyűlölettel szembesültünk, amikor a [szukkánkat] megrongálták. Hanukakor a zsidók szándékosan éjszaka gyújtják meg a menórát, hogy fényt terjesszenek, hogy ez a kis fény eloszlassa a sötétséget. A gyűlölet erői soha nem fognak győzedelmeskedni” – hőbörgött Vigler.

„Annak ellenére, hogy már nincs meg ez a jégmenóra, ma este még mindig tervezzük, hogy meggyújtjuk az 5. gyertyát, és imádkozunk, hogy a fény győzzön a sötétség felett, ahogyan a zsidó nép esetében mindig is tette” – tette hozzá agresszíven.

A színesedő Amerikában azonban egyre inkább nem szívlelik a zsidókat, amit az is bizonyít, hogy 125 százalékkal nőtt a New York-i antiszemita cselekmények száma novemberben, New York öt kerületében több mint kétszeresére nőtt a múlt hónapban az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a New York-i rendőrség adataiból. Az emelkedés állítólag a zsidókat célzó megjegyzésekkel címlapokra kerülő influenszerek tevékenysége nyomán bontakozott ki.

A New York-i rendőrség adatai szerint novemberben 45 antiszemita indíttatású úgynevezett „gyűlölet-bűncselekmény” történt, szemben a 2021 novemberében történt 20 darab „gyűlölet-bűncselekménnyel”.