Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az amerikai egyetemi kampuszokon történt antiszemita incidensek 50 százalékkal megugrottak a tanév kezdete óta – állítja az izraeli Zsidó Ügynökség.

A Ynet beszámolója szerint az IAC izraeli-amerikai nyomásgyakorló szervezet konferenciáján ismertetett adatok szerint az elmúlt hónapokban 230 „antiszemita incidens” történt az amerikai egyetemeken, szemben az előző év azonos időszakának 160 incidensével.

A konferencián az amerikai egyetemekre és főiskolákra küldött izraeliek számoltak be az „antiszemitizmus megugrásáról”. Egy Or Bar Noi nevezetű izraeli, aki a Michigani Egyetemen szolgál küldöttként, azt panaszolta, hogy „a különböző városrészekben szétszórt szórólapokon azt állították, hogy a koronavírusjárvány zsidó összeesküvés, és hogy a zsidók átvették a média felett az irányítást”.

Egy másik izraeli, Orit Izilov, aki a kaliforniai UC Davis University-ről jelentett, azt mondta, hogy hatalmas táblákat fedezett fel az egyetemen, amelyekre azt írták, hogy „a holokauszt a fehérek ellen kitalált hazugság”, és hogy „a kommunizmus egy zsidó összeesküvés”.

Nati Shchupek, az ügynökség egyetemi megbízottjait koordináló igazgatója szerint „az antiszemita incidensek nem új jelenségek az egyetemeken, de az utóbbi hónapokban drámai növekedés tapasztalható, az antiszemitizmus mind balról – a palesztinbarát progresszív csoportoktól -, mind jobbról – fasiszta csoportoktól – érkezik, és az incidensek mind mennyiségükben, mind jellegükben szokatlanok”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE