Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Nem léphet fel a Pantera a német Rock am Ring és Rock im Park fesztiválokon – közölték a szervezők, azt követően, hogy a heavy metal banda szerepelése antifasiszta hisztériát váltott ki az énekesük évekkel ezelőtt tett „neonáci” megnyilvánulásai miatt.

A zenészekkel, partnerekkel és a rajongókkal folytatott intenzív megbeszélések után úgy döntöttek a szervezők, hogy a német Rock am Ring és a Rock im Park testvérfesztiválok korábban bejelentett fellépői közül kiveszik a Pantera zenekart – írja a német Bild.

A heavy metal együttes már a június eleji nürnbergi, illetve nürburgringi testvérfesztiválok honlapján található hirdetményéről is lekerült.

A történtek előzménye, hogy az elmúlt hetekben erős zsidó-liberális kritikákat váltott ki a Pantera szerepeltetése az ikerrendezvényeken. Az amerikai zenekar énekese, Phil Anselmo ugyanis 2016-ban „neonáci” megnyilvánulásokat tett a színpadon, Hitler-köszöntést mutatva. Az erről készült videó bejárta az internetet, amiért Anselmo később ugyan bocsánatot kért, de úgy tűnik, politikailag nem korrekt tettét nem mindenki tartja megbocsáthatónak.

A vitában a hírhedt antifa Toten Hosen nevű punk zenekar is részt vett, „undorítónak és gusztustalannak” nevezve a Pantera énekesének tisztelgését. Nyilvános bejegyzésükben azt írták, bár végső soron nincs befolyásuk a testvérfesztiválok fellépőire, bíznak abban, hogy a programszervezők minden fellépő nézeteit „alaposan ellenőrzik”, illeszkedik-e a fesztivál környezetébe és „összeegyeztethető-e annak szellemiségével”.

„Ez a múltban jól működött, és feltételezzük, hogy ezt a különleges esetet is részletesen megvizsgálják, szükség esetén levonva a konzekvenciákat” – tették hozzá, többek közt azt is leszögezve, hogy soha nem találkoztak a Pantera frontemberével.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE