Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Járványhoz hasonlította a fehér létet egy Damon Young nevű néger, s bár a New York Timesban is publikáló szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak is nevezte a fehér létet, a gyűlöletkeltő írás nem keltett nagyobb hullámokat az amerikai közéletben.

A fehér embereket a társadalmi problémák kizárólagos felelősének megtévő nézetek gyakorlatilag már alapvetésnek minősülnek az amerikai szélsőliberális körökben, s a woke ideológusok egyre gátlástalanabbul gyalázzák a többségi társadalmat. Az Egyesült Államokban manapság már az sem ritka jelenség, hogy ismert újságírók – akár a legnagyobb lapok munkatársai – hirdetnek szélsőséges, esetenként kirekesztő és gyűlöletkeltő woke-eszméket. Damon Young, a The New York Times publicistája például járványnak nevezte a fehér létet a Root.com portálon 2021 márciusban megjelent írásában.

„A fehér lét közegészségügyi kockázat. Megrövidíti az élettartamot, szennyezi a levegőt, felborítja az egyensúlyt, elpusztítja az erdőket, elolvasztja a jégsapkákat, háborúkat robbant ki és megfertőzi a tudatot” – fogalmazott Young, aki egyébként egy könyvet is jegyez, azzal a címmel, hogy Csak az nem öl meg, amitől feketébb leszel.

Damon Young azt a következtetést vonta le értekezése végén, hogy a „fehér felsőbbség” vírusa a többi károkozóhoz hasonlóan csak akkor fog kipusztulni, ha már egyáltalán nem marad olyan test, amely fertőzni képes. Ami azt jelenti – folytatta – az egyedüli mód a megállítására az, hogy lokalizáljuk, elkülönítjük és megöljük. Amerikában tehát a legnagyobb napilap szerzője anélkül folytathat gyűlöletkampányt a fehérek ellen, hogy elhatárolódna tőle az újságírói szakma, vagy a különböző jogvédő és esélyegyenlőségi szervezetek.

Az írást övező hallgatás azért is figyelemre méltó, mert Young értekezése akár a fehér ember elleni genocídiumra történő felbujtásként is értelmezhető.

A woke-ideológiák torz világnézetét jól érzékelteti, hogy míg egyes kisebbségek – például az LMBTQ emberek – jogaira hiperérzékenyek, s a világmédiát is bejárhatják például a „harmadik nem” képviselői által követelt illemhelyiségről szóló tengerentúli hírek, addig a többségi társadalom ellen komolyan uszító gyűlöletbeszédek sokszor el sem érik a közvélemény ingerküszöbét.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE