Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy 2023-24-ben 7,1 százalékkal – a tavalyi 14 millió fontról, 15 millió fontra (kb. 6,5 milliárd forint) – növeli a zsidók védelmére szánt támogatását.

A brit kormány azt is bejelentette, hogy tervezi egy, a zsidó közösségek rendőri, bűnügyi és biztonsági ügyeivel foglalkozó munkacsoport felállítását. A többletfinanszírozást állítólag új megfigyelőrendszerekre, riasztókra és biztonsági őrökre fordítják majd.

Az „antiszemita incidensek” egy nemrégiben készült jelentés szerint 27 százalékkal csökkentek az Egyesült Királyságban, de a zsidók persze mindig az antiszemitizmus „soha korábban nem tapasztalt” növekedésére panaszkodnak. A kormány 2021-22-es „gyűlölet-bűncselekményekre” vonatkozó statisztikái szerint az Egyesült Királyságban a vallási indíttatású „gyűlölet-bűncselekmények” 23 százaléka zsidók ellen irányult, annak ellenére, hogy a zsidók a vallásos lakosság kevesebb mint 1 százalékát teszik ki, de ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a zsidók hagyományosan a legbuzgóbb feljelentgetők közé tartoznak.

Egy tavalyi felmérés szerint a 18 és 24 év közötti britek 34 százaléka – és a teljes lakosság 20 százaléka – jól gondolja, hogy a zsidók túlzott befolyással rendelkeznek a világ banki és pénzügyi rendszerei felett.

„Tovább kell mennünk, hogy a zsidó közösségek békéjét és biztonságát fenyegető aljas bűnözők a törvény teljes erejét megérezzék” – mondta nemrég az üggyel kapcsolatban Suella Braverman brit belügyminiszter, aki amúgy egy telivér indiai nő, és egy Rael Braverman nevű angliai illetőségű zsidó szupremácista üzletember felesége.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE