Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A szovjet Vörös Hadsereg hordái előtti „méltóságteljes tiszteletadás” biztosítása érdekében tilos orosz vagy ukrán zászlóval megjelenni a berlini szovjet emlékműveknél a Nagynémet Birodalom leverésének 78. évfordulóján tartandó rendezvényeken.

A május 8-ára és 9-ére szervezett megemlékezéseken katonadalokat és indulókat sem szabad lejátszani, és tilos bármiféle megnyilvánulás, amely alkalmas az ukrajnai háború „helyeslésére, dicsőítésére vagy felmagasztalására” – közölte a német főváros rendőrsége.

A Vörös Hadseregnek a Nagynémet Birodalom elpusztításában meghalt katonáinak „tiszteletére” rendezett megemlékezéseken tavaly is megtiltották az orosz és az ukrán zászlók használatát. Ukrajna berlini nagykövetsége élesen bírálta a tilalmat – idézte fel összeállításában a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság – írja az MTI.

A rendőrség egy év elteltével változatlan érvekkel indokolta a korlátozást. Kifejtették, hogy a megemlékezés „méltóságát” és az emlékművek iránti „tiszteletet” a háború közepette is biztosítani kell, és az évfordulóra tekintettel különösen ügyelni kell arra, hogy az ukrajnai háború „ne okozzon a demokratikus vita kereteit szétfeszítő konfliktust” Berlinben.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE