Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Az Associated Press (AP) szerint a kaliforniai jóvátételi munkacsoport megszavazott egy sor javaslatot, melyek értelmében az állam fekete lakosai több milliárd dollárnyi jóvátételt kaphatnak – írja a The Hill.

Amennyiben a kaliforniai törvényhozás és Gavin Newsom demokrata kormányzó jóváhagyja, a javaslatok értelében az állam köteles egy bizonyos jóvátételi összeget biztosítani a néger lakosok részére az „állam diszkriminatív politikáiért”: beleértve az állítólagos tömeges bebörtönzést, az állítólagos rendőri túlkapásokat, az állítólagos környezeti igazságtalanságokat, az állítólagos lakhatási diszkriminációt, valamint az állítólagos egészségügyi egyenlőtlenségeket.

A testület közgazdászai szerint a jóvátétel több mint 800 milliárd dollárba kerülhet az államnak.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő az AP szerint.

Newsom kormányzó 2020 októberében írt alá egy törvényt a munkacsoport létrehozásáról, amely ajánlásokat tesz a „rabszolgaság jóvátételének” ügyében. Egy tavaly kiadott ötszáz oldalas jelentésben a munkacsoport megjegyezte: „a rabszolgasággal kapcsolatos megkülönböztetések és billogok beágyazódva maradnak az Egyesült Államok politikai, jogi, egészségügyi, pénzügyi, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági rendszereibe”.

„Ha nem születik olyan átfogó megoldás, amely kifejezetten országunk rasszista alapjainak lebontását célozza, valamint a gyarmati- és az amerikai kormányok által okozott sérülések begyógyítására irányul, a rabszolgasághoz köthető és onnan eredeztethető megkülönböztetések továbbra is ártani fognak az afroamerikaiaknak az élet szinte minden területén” – állítja a fekete fajvédő munkacsoport.

Kaliforniában egyébként nem volt rabszolgaság. Valójában a rendőrség sem „rasszista”, már csak azért is, mert tele van színes bőrűekkel, ahogy az egész szövetségi állam is, amiben a 90-es évek vége óta a fehér ember már kisebbségi létben van a lakosságon belül, számarányuk azóta is évről évre zsugorodik.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE