Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

Az elnök egy többségében néger diákok által látogatott fővárosi egyetem (Howard University) végzős hallgatói előtt „kemény valóságnak” nevezte, hogy a rasszizmus régen kettészakította az embereket.

Joe Biden amerikai elnök a Howard Egyetem végzős diákjainak mondott beszédében a „fehér felsőbbrendűséget” a nemzetre leselkedő „legveszélyesebb terrorista fenyegetésként” ítélte el.

„A fehér felsőbbrendűség a legveszélyesebb terrorfenyegetés hazánkban. És ezt nem csak azért mondom, mert egy történelmileg fekete felsőoktatási intézményben vagyok. Bárhová megyek, ezt mondom” – fogalmazott.

Az egyetem 2023-as végzősei előtt a washingtoni Capital One Arénában tartott beszédében Biden az Egyesült Államokat belső konfliktusok által felkavart nemzetként ábrázolta, és utalt mind a 2020-as, mind a 2024-es kampányprogramjának központi propagandaüzeneteire.

A 2020-as választási ciklusban a választók mozgósítására használt szlogenét idézve felszólította hallgatóságát, hogy „harcoljanak a nemzet lelkéért” – írja a Politico.

„Az igazságosság felé való, félelem nélküli haladás gyakran a legrégebbi és legveszélyesebb erők kegyetlen visszaszorítását is jelenti. Ez azért van, mert a gyűlölet soha nem múlik el. Csak a sziklák alá bújik. És amikor oxigént kap, előbújik a sziklák alól. És ezért ismerjük ezt az igazságot is: a hallgatás bűnrészesség. Nem hallgathatunk” – fogalmazott.

Biden azzal folytatta a néger végzősöknek, hogy ők képviselik Amerika jövőjét – egy olyan jövőt, amely lehetőséget ad arra, hogy „sokszínűségünk erejét helyezze az amerikai élet középpontjába”, és amely „ünnepli a történelmet, és tanul a történelemből”.

Mégis Donald Trump korábbi elnökre utalva, Biden elismerte, hogy az ehhez a jövőhöz vezető út „korántsem könnyű”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE