Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

A 60 oldalas, az „antiszemitizmus elleni küzdelmet” célzó nemzeti stratégiát videóbemutató és élőben közvetített beszélgetés keretében jelentette be két tervezője – Susan Rice, Biden belpolitikai főtanácsadója és Doug Emhoff az alelnök férje.

Biden nem vett részt az eseményen, csak egy rögzített üzenetben szerepelt, amelyben „a legambiciózusabb és legátfogóbb” kormányzati kezdeményezésnek nevezte a programot.

A terv 100 új intézkedést tartalmaz, amelyeket az amerikai kormányzat az „antiszemitizmusra és az amerikai demokráciát fenyegető veszélyre” való figyelemfelhívás, a zsidók védelme, az „antiszemitizmus normalizálódásának visszafordítása” és a „közösségek közötti szolidaritás kiépítése” érdekében fog tenni.

Emhoff a tervet személyesen is jelentőségteljesnek nevezte. „Ez a terv életeket fog menteni” – mondta. „Az antiszemitizmus ellen csak közös erőfeszítéssel lehet harcolni. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenki nyíltan és biztonságban élhessen a közösségében. Nem normalizálhatjuk az egész nemzetünkben látott gyűlöletet”.

Rice arról elmélkedett, hogy vegyes zsidó-néger közösségben nőtt fel. Beszélt arról, hogy először 14 évesen, apjával és testvérével utazott Izraelbe. „Az ENSZ-ben büszkén védtem Izraelt az igazságtalan támadásokkal szemben. Gyűlölöm az igazságtalanságot, az antiszemitizmust és a rasszizmust. A tikkun olam, a világ megjavítása iránti zsidó elkötelezettség régóta inspirál engem. A kormányzat határozott és kérlelhetetlen válasza sürgős és elengedhetetlen.”

Rice elmondta, hogy az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum jövőre indítja el az első amerikai székhelyű „holokausztoktatási kutatóközpontot”.

Az amerikaiak 85 százaléka hisz legalább egy antiszemita toposzban, mondta Rice, „elfogadhatatlannak” nevezve ezt a statisztikát.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE