Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az Afrikai Unió tagállamainak Egyenlítői-Guineában június 26-27-én rendezett 23. csúcsértekezletén politikailag nem korrekt események is zajlottak.

Az arab országok képviselői ugyanis közölték: nem hajlandók folytatni a munkájukat, amíg a jelen lévő zsidók el nem hagyják az üléstermet, akiknek végül távozniuk kellett, holott igazán nincsenek hozzászokva az ilyesmihez. „Sohasem láttam ilyenfajta rasszizmust és antiszemitizmust. Megaláztak minket” – kesergett az egyik zsidó üzletasszony, aki elhagyta az Afrikai Unió csúcsértekezletének helyet biztosító Egyenlítői-Guinea fővárosát.

 A zsidó küldöttség meghívását kezdeményező Yardena Ovadia a következőképpen idézte föl az újabb holokausztot sejtető eseményeket: „Az egyik egyiptomi diplomata a megnyitót megelőzően rendezett ünnepi vacsorán odajött az asztalunkhoz, és megkérdezte tőlünk, mit csinálunk itt, miközben kipát viselő emberek csoportjára mutatott”. Az Egyenlítői-Guinea elnökével jó viszonyt ápoló Ovadia elmagyarázta az egyiptomi küldöttnek, hogy a kipás zsidók az ő barátai, és nem Izraelből, hanem az USA-ból érkeztek. Ennek ellenére az Arab Liga képviselői a következő napon közölték: nem hajlandók belépni sem az ülésterembe mindaddig, amíg az „izraeli delegáció” tagjai el nem távoznak onnan.

A zsidók ezután hivatalosan tájékoztatták a résztvevőket – köztük számos állam-és kormányfőt -, hogy ők „amerikaiak, és nem izraeliek”, azonban az arabokat mindez nem hatotta meg. Mint Ovidia elmondta, az USA Kongresszusának egyik képviselője is velük volt, de még ő sem tudott segíteni rajtuk.

Így végül az amerikai zsidó szervezetek 14 küldötte kénytelen volt szedelőzködni, és elhagyni a konferencia helyszínét. A csúcsértekezlet az incidens miatt egy órás késéssel kezdődött el.

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke szerencséjére ugyan nem volt jelen, azonban a helyettese bizony ott volt, és nem tett semmit a zsidók megvédelmezése érdekében. De gyanúba keveredhet többek között Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Abdel-Fattáh esz-Sisi egyiptomi államfő, Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök és négy iráni miniszter is, akik közül egyik sem vette szárnyai alá őket. A zsidó delegáció kirekesztésének kezdeményezője pedig állítólag Mauritánia államfője volt.

A Palesztin Hatóság jelen lévő képviselője felszólalásában annyit mondott, hogy a zsidók ugyan megtapasztalták a holokausztot, azonban napjainkban ők hajtanak végre holokausztot a palesztin nép ellen.

Egyenlítői-Guinea elnöke, Teodoro Obiang személyesen kért bocsánatot az USA-ból érkezett zsidóktól, és meghívta őket egy ünnepi vacsorára. Az invitálást azonban nem fogadták el.

Perge Ottó, Kuruc.info (Ynetnews nyomán)

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE