Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az ISIS iraki iszlamista terrorszervezet önálló állam létrehozását jelentette be.

A hatalmas iraki területeket elfoglaló, az al-Kaidánál is radikálisabb szervezet vasárnap este jelentette be, hogy önálló országot hoz létre Iszlám Kalifátus néven. A kalifátus vezetőjének Abu Bakr al-Bagdadit nevezték ki. Eközben harcok folynak az iraki állam és az ISIS egységei közt, az irakiak orosz vadászgépeket is beszereztek, hogy ezzel szorítsák vissza az iszlamistákat.

 Az ISIS közzétett egy negyedórás kampányvideót is, amelyen egy elfoglalt iraki ellenőrző pontot mutatnak be. A videón felrobbant és sértetlen terepjárók és egy Humvee is látható. A videóban beszélő férfi elmondja, hogy az amerikaiak rengeteg pénzt költöttek az iraki háborúra és a hadsereg felszerelésére, és most ezek a felszerelések mind az ISIS kezébe kerültek.

A férfi szerint helikoptereik és repülőik is vannak, de ezeket nem mutatták be a videóban. Foglyokat is mutatnak, akiknek egy részéről a beszélő azt mondja, hogy a vallásuk szerint az ördögöt istenítik. A felvételen látszik, hogy felrobbantanak egy épületet, amiről azt mondják, hogy korábban egy rendőrőrs volt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE