Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter feloszlatta a Nordadler (Északi Sas) nevű csoportot. A rendelkezés végrehajtására négy tartományban mozgósítottak rendőröket.

A Nordadler az idén már a harmadik a szélsőjobboldali szerveződés, amelyet betiltottak a cionisták által megszállt Németországban.

A csoport 2017-ben alakult, az ország északi részén tevékenykedett, és hamar magára vonta a cionista diktatúra figyelmét. A szövetségi legfőbb ügyészség irányításával 2018 elején nyomozás indult több tagja ellen "szélsőjobboldali terrorszervezet alakításának" gyanúja miatt. Házkutatást is tartottak négy patriónál, mert arra utaló adatokat tártak fel, hogy a csoport hozzákezdett fegyverek és lőszerek, és pokolgép készítésére alkalmas eszközök beszerzéséhez, amelyeket a titkosszolgálatok állítása szerint politikai ellenfelek ellen akartak bevetni.

A csoport célja az volt, hogy ismét megerősödjön a nemzetiszocializmus Németországban. Tagjai Adolf Hitler egykori német vezér és kancellér követőinek vallják magukat, antiszemiták, a nácizmus jelképeit és nyelvezetét használják, vezetőjük helyeselte a hallei zsinagóga ellen tavaly októberben végrehajtott támadást, állítják a titkosszolgák.

A szövetségi belügyminiszter januárban a Combat 18 nevű szerveződést, a Vér és Becsület (Blood and Honour) nevű nagy-britanniai eredeti nemzetiszocialista csoport katonai szárnyának németországi egységét tiltotta be, márciusban pedig a birodalmi állampolgárok (Reichsbürger) elnevezésű német mozgalomhoz sorolt, Egyesült német népek és törzsek (Geeinte deutsche Völker und Stämme) nevű egyesületet és osnabrücki központú tagszervezetét (Osnabrücker Landtag).

Horst Seehofer márciusban a szövetségi parlamentben (Bundestag) kijelentette, hogy a "szélsőjobboldali terror fenyegetése a legnagyobb veszély Németországban". Mint mondta, szélsőbaloldali veszély is van Németországban, és továbbra is nagy az iszlamista terror veszélye, de a belügyér tálalásában az utóbbi időszak fejleményei azt mutatják, hogy "a szélsőjobboldaliság, a szélsőjobboldali terror és az antiszemitizmus fenyegeti leginkább szabadságon alapuló jogállamunkat, és ezt a veszélyt nem lehet relativizálni, viszonylagossá tenni semmivel".