waffen-ss-polizei-ss-pancelgranatos-hadosztaly-polo
waffen-ss-landstorm-nederland-onkentes-ss-granatoshadosztaly-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-kapucnis-pulover
michael-wittmann-waffen-ss-hauptsturmfuhrer-pancelos-asz-polo
schwarze-sonne-viking-fekete-nap-odinista-ferfi-triko
in-odin-we-trust-til-valhall-odinista-thor-steinar-ansgar-aryan-polo
becsulet-es-huseg-waffen-ss-hagyomanyorzo-polo
waffen-ss-nibelungen-ss-granatoshadosztaly-polo
waffen-ss-dirlewanger-ss-fegyveres-granatos-hadosztaly-polo
waffen-ss-italia-ss-fegyveres-granatoshadosztaly-polo

Információ: Zuckerbergnél már nem tudod megosztani lapunkat, tiltást kapsz, ha megpróbálod. Várunk Telegramon, ahol a felhasználási feltételek garantálják a szólásszabadságot. Töltsd le Windowsra vagy Google Play-ből, illetve AppStore-ból és csatlakozz: https://telegram.me/Harcunk

"Heil Hitler, Friedman úr" – fordult Horst Mahler az újságíróhoz, aki a német Vanity Fair magazin számára akarta meginterjuvolni az egykori baloldali terroristából holokauszttagadóvá lett aktivistát.

Az újságíró a zsidó származású Michel Friedman volt, aki Mahlerrel a holokausztról akart beszélgetni, ő azonban folyamatosan tagadta, hogy az megtörtént volna. Az interjú nemcsak sajtótörténetileg szólt nagyot, Friedman magánemberként ugyanis feljelentést is tett miatta: az interjú egész leirata szolgált bizonyítékul arra, hogy Mahler kimerítette az "uszítás" és a "holokauszttagadás" büntetőjogi tényállásait.

Horst Mahlert mindezekért 2009-ben ítélték el végül tizenkét évnyi szabadságvesztésre összesen 15 rendbeli uszítás miatt különböző német bíróságok. A börtönben súlyos fertőzést kapott, mostanra mindkét lábát – combból – amputálni kellett. Feltételesen szabadulhatott 2020. október 27-én. A nyolcvannégy éves, súlyos beteg Mahler mögött azonban nemcsak szélsőjobboldali múlt van, de az egész második világháború utáni német baloldal ellentmondásai is összesűrűsödnek életrajzában.


Mahler ugyanis csak az 1990-es évektől lett aktív a szélsőjobboldalon, előtte a hatvanas években még a baloldali terrorizmushoz csatlakozott, emiatt az egész hetvenes éveket is már börtönben töltötte.

Schröder belügyminisztere védte

Mahler jogot végzett, a hatvanas években lett ügyvéd Nyugat-Berlinben. Mivel számos baloldali egyetemistát védett, kapcsolatba került az ún. parlamenten kívüli ellenzék (APO) mozgalmával, amely baloldalról akarta a bonni köztársaságot megdönteni. Több egyetemista is tüntetett Mahler mellett rendszeresen Nyugat-Berlinben.

Mahler védte Rudi Dutschkét, a '68-as nyugatnémet diáklázadások legendás vezérét is. Amint ő képviselte a rendőrség elleni perben azon Benno Onnesorg családját is, akit 1967-ben a perzsa sah látogatása elleni tüntetésen ölt meg egy nyugatnémet (mint utóbb kiderült: az NDK-nak dolgozó) rendőr.

Rövid idő alatt a védenceihez radikalizálódott Mahler, aki 1970-ben részt vett a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) megalapításában.


viking-iranytu-polo
waffen-ss-landstorm-nederland-onkentes-ss-granatoshadosztaly-polo
good-night-left-side-skinhead-triko
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-waffen-ss-polo
waffen-grenadier-division-der-ss-hungaria-polo
waffen-ss-nederland-onkentes-ss-pancelgranatos-hadosztaly-polo
schwarze-sonne-fekete-nap-kapucnis-pulover
waffen-ss-kartsjager-onkentes-ss-hegyihadosztaly-polo

Az első akciójuk az volt, hogy megpróbálták Andreas Baader baloldali terroristát kiszabadítani. Ezután Mahler rövid időre Jordániába menekült, a RAF ugyanis jó kapcsolatokat ápolt a palesztin terrorszervezetekkel, többüket ott is képezték ki.

Amikor azonban még 1970-ben visszatért Nyugat-Berlinbe, részt vett egy bankrablásban – itt már nem tudott meglépni. A perben Otto Schily, később szociáldemokrata belügyminiszter és Hans-Christian Ströbele, a Zöldek későbbi kreuzbergi parlamenti képviselője védte – sikertelenül, mert Mahlert 14 évnyi szabadságvesztésre ítélték. Elmondása szerint Schily vitte be neki a börtönbe a Hegel-összest, ami nagy hatást tett rá.

Később nemzetiszocialista fordulatát is a német idealizmus filozófusával igazolta.

A börtönben már elkezdett eltávolodni a szélsőbaloldaltól, ekkor a liberális Szabad Demokratákat (FDP) támogatta. Gerhart Baum, liberális belügyminiszterrel még a börtönévei alatt kiadott egy beszélgetős könyvecskét. A hetvenes évek az ún. szociálliberális koalíció időszaka, amikor az FDP a szociáldemokratákkal kormányzott közösen.

Mahler 1980-ban tudott feltételesen szabadulni.


A kérvényét egy akkori fiatal baloldali ügyvéd, bizonyos Gerhard Schröder írta.

Schröder 1998-as győzelme után Mahler másik ügyvédje, Otto Schily belügyminiszter lett.

Horst Mahler a kilencvenes évek közepétől kezdett folyamatosan jobbra tolódni: a baloldali hátteréből hozott Amerika-ellenességét egy őszintébb antiszemitizmusban gondolta tovább. Szerinte Németországot katonailag az amerikaiak, morálisan pedig a holokauszt okán a zsidók tartják megszállva. Ezért szerinte a német öngyűlöletből csak a holokauszttagadással lehet kitörni. Erről könyvet is írt 2000-ben a szélsőjobboldali Republikánusok párt elnökével.

Már ebben az időszakban kapcsolatba került a nemzetiszocialista nosztalgiára építő Nemzeti Demokrata Párttal (NPD), bár egyes kérdésekben még náluk is jobbrább állt. Mahler például eleve nem fogadja el a berlini köztársaságot, hanem továbbra is a német császárság jogrendjét tartja magára nézve kötelezőnek.

Németországban ezt a kört, akik ezt vallják, nevezik Reichsbürgereknek, azaz birodalmi polgároknak.

2003-ban hozta létre a Holokauszttagadás Áldozatainak Szövetségét, ezzel a holokauszttagadásnak – ami Németországban (is) súlyos büntetőjogi tényállás – intézményes keretet adott. Meg persze bizonyítékot arra, amikor mindezért 2009-ben – többek között az említett interjúja és zsidó Michel Friedmann feljelentése után – perbe vonták.

Tárgyalásán az ügyvéd végzettségű Mahler úgy tett, mintha ő lenne az ügyész, és a német császári büntetőtörvénykönyv alapján folyamatosan halálbüntetést kért az ügyében eljáró bírákra. 2009-ben ítélték el összesen 12 évre többrendbeli "holokauszttagadás" és "uszítás" miatt.

Mivel egészségügyi állapota folyamatosan romlott, 2016-ban szabadlábra bocsátották. Amikor azonban a bíróság ennek felülvizsgálatát mondta ki, Orbán Viktortól kért politikai menedékjogot. Mahler akkor azt írta, hogy "sorsomat a magyar nép Vezérének, Orbán Viktornak a kezébe helyezem", egyben kijelentve, hogy bízik "a magyar nép szabadságszeretetében". Azonban Mahlert már a soproni határátlépésekor, 2017 májusában őrizetbe vették, és visszatoloncolták Ausztriába, ahonnan újra visszakerült Németországba.

Horst Mahler 2020. október 27-én szabadult a börtönből. A Hegel-kötetek, amelyeket még 1970-ben kapott a börtönben, mostanra arra szolgálnak nála, hogy az általa az antikapitalizmussal azonosított német és a kapitalizmussal azonosítandó zsidó szellem dialektikus harcaként értelmezze a világtörténelmet. Ezáltal egyszemélyben sikerült neki a bal- és a jobbhegelianusok táborát gyarapítania.


vicces-ss-totenkopf-polo
feher-fajvedo-ku-klux-klan-polo
skinhead-rac-skrewdriver-isd-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-kapucnis-pulover
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
adolf-hitler-smiley-polo
schwarze-sonne-viking-fekete-nap-odinista-kapucnis-pulover
good-night-left-side-skinhead-polo

Fotóarchívum

a-iii-birodalom-ritkan-latott-szines-fotoi-birodalmi-veteranok-napja-1939
kiralytigris-nehezharckocsik-ugynevezett-porsche-loevegtornyokkal-valojaban-krupp-tervezes-pihenon-franciaorszagban-1944-junius
hitlerjugend-tagok-a-tavaszi-napejegyenloseg-napjan-tuzugras-koezben-1937-junius
nemet-legvedelmi-tuezersegi-agyu-szemelyzete-pozol-egy-88-mm-es-flak-36-mellett-1941
hummel-oenjaro-neheztarack-a-kurszki-csataban-1943
szalasi-ferenc-nemzetvezetonek-verbirosagi-targyalasa-elott-megmutatjak-a-szovjet-altal-romba-doentoett-varost-1946-februar-6
werner-von-blomberg-birodalmi-haduegyminiszter-es-adolf-hitler-vezer-es-kancellar-a-nemet-wehrmacht-seregszemlejen-nuernbergben-1937-szeptember-6-13
nemet-wehrmacht-katona-kerekparjaval-es-gewehr-41-puskajaval-valahol-a-keleti-fronton-1941
raeder-goering-fritsch-hitler-es-blomberg-a-nemzetiszocialista-part-felvonulasan-nuernbergben-1934-szeptember
adolf-hitler-viktor-lutze-es-heinrich-himmler-tiszteleg-a-nemzetiszocialista-nemet-munkaspart-gyulesen-nuernbergben-1934-szeptember-5-10
walter-krueger-1943-aprilis-20-an-egy-tiger-i-nehezharckocsin-allva-tart-beszedet-1943
otto-carius-nemet-pancelos-asz-217-es-toronyszamu-tiger-i-nehezharckocsija-a-keleti-fronton-1944-tel
waffen-ss-katonak-es-magyar-honvedek-egy-panzer-vi-tiger-ii-koenigstiger-nehezharckocsi-tarsasagaban-a-budavari-szent-gyoergy-teren-1944-oktober-15
adolf-hitler-nemet-kancellar-es-paul-von-hindenburg-birodalmi-elnoek-potsdamban-az-ujjaepitett-reichstag-megnyitasakor-1933-marcius-21
panzerkampfwagen-vi-b-koenigstiger-nehezharckocsi-alcazasanak-festese-franciaorszagban-1944-junius
hitler-kancellar-erwin-von-witzleben-tabornok-es-sepp-dietrich-ss-obergruppenfuhrer-tavozoban-a-300-meteres-szabaduszas-helyszinerol-az-1936-evi-nyari-olimpiai-jatekokon-berlinben-1936-augusztus-5
pzkpfw-vi-ausf-e-tiger-i-nehezharckocsi-seruelt-lanctalpakkal-egy-orosz-faluban-1943-1944-tel
a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-panceloshadosztaly-tigris-tankja-egy-francia-faluban-eszak-franciaorszagban-1944-tavasz
hitlerjugend-tagok-edzest-tartanak-a-nemet-evangelikus-templom-mellett-sanghaj-varosaban-kinaban-1936-majus-1
a-hitlerjugend-tagjai-a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-hadosztaly-berlin-lichterfelde-barakkjai-elott-sorakoznak-berlinben-1942
nemet-katonak-egy-csoportja-tiger-i-nehezharckocsi-nyomaban-egy-lerombolt-olasz-varosban-1944
pzkpfw-vi-tiger-i-nehezharckocsi-es-legenysege-a-loretoi-szuz-maria-templom-arnyekaban-romaban-1944-februar
finn-katona-koelyoekrokakkal-a-keleti-fronton-1942
nemet-erok-kelet-ukrajna-tersegeben-harkov-visszavetele-utan-1943-marcius
hitler-ifjak-menetelnek-a-barati-japan-altal-uralt-csiangszu-tartomanyban-vuhszi-varos-tersegeben-kinaban-1935
amerikai-katonak-es-francia-civilek-lepnek-el-egy-hatrahagyott-tiger-i-nehezharckocsit-marle-varosaban-franciaorszagban-1944-vege
a-harcolo-hitlerjugend-egyik-egysegenek-taktikai-megbeszelese-a-keleti-fronton-pomeraniaban-1945-februar
pz-kpfw-vi-tiger-nehezharcskocsik-az-507-nehezpancelos-osztalybol-nyugat-ukrajna-tersegeben-1944-tavasz
nemet-harckocsizok-panzerkampfwagen-vi-tiger-i-nehezharckocsi-seruelt-lanctalpat-cserelik-olaszorszagban-1944-februar
nemet-harckocsizok-tigris-nehezharckocsijuk-arnyekaban-pikinkeznek-a-keleti-fronton-1943-nyar