Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A Führertől idézett Mary Miller, újonnan megválasztott republikánus képviselő a Trump párti tüntetők előtt tartott beszédében, mielőtt azok rohamra indultak volna a Capitolium épülete ellen.

"Ha meg is nyerünk néhány választást, még mindig veszítünk, hacsak nem nyerjük meg gyerekeink szívét és értelmét. Ez itt a csata. Hitlernek egy dologban igaza volt. Azt mondta: ’Aki megnyeri az ifjúságot, azé a jövő.’"

Az idézet – szörnyülködnek zsidó-liberális kommentátorok – "valószínűleg" a Mein Kampfból származik. Arra is felhívták a figyelmet, hogy Miller beszédének ezt a részét felolvasta – tehát ez nem "pillanatnyi önkívületben" hangzott el.

Az Anti Defamation League, az amerikai zsidóság leghatalmasabb és legerőszakosabb lobbiszervezetének vezetője, Jonathan Greenblatt bocsánatkérésre szólította fel Millert. "Hitlernek semmiben sem volt igaza – és őrá hivatkozni ebben – vagy bármi más – összefüggésben durván sértő és tiszteletlen a nácik által meggyilkolt milliók iránt. A bocsánatkérés a legkevesebb, amit megtehet választói és az ország iránt." - hőbörgött.

Millert novemberben választották meg Illinois állam 15. körzetében. Az elnökválasztás eredményét "piszkosnak" nevezte és bejelentette, hogy a kongresszusban annak elismerése ellen fog szavazni.

Illinois állam kormányzója J. B. Pritzker úgy nyilatkozott, hogy Miller megjegyzése "felfoghatatlan és visszataszító" és felszólította a republikánusokat, hogy ítéljék el ezt a "gonosz és aljas" irányzatot pártjukon belül.