Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Kanada kormánya terrorszervezetté nyilvánította a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű patrióta szervezetet, azt állítva, hogy tagjai kulcsszerepet játszottak a szomszédos ország fővárosában zajlott tüntetéseken, 2021. január 6-án.

Bill Blair biztonsági miniszter jelentette be, hogy a Proud Boys mellett még 13 másik szervezetet is feltesznek az "ideológiailag motivált erőszakos szélsőségesek" listájára, köztük egy orosz nacionalista mozgalmat és egy amerikai-kanadai csoportot, a The Base-t.

A kanadai kormány szerint a Proud Boys esetében "neonáci" szervezetről van szó, amelynek tagjai "nőgyűlölő, iszlámellenes, antiszemita, bevándorlásellenes, illetve fehér felsőbbrendűséggel kapcsolatos ideológiát követnek". Az külön pikantériája a dolognak, hogy a tagok között van néger és Puerto Ricó-i is, tehát Kanada kormánya szerint ma már négerek és latinók is lehetnek "fehér szélsőségesek". Ezt az elborult attítűdöt mi viszont nyugodtan nevezhetjük akár zsidó-liberális LMBTQ-terrorizmusnak.

A Proud Boys tagjai is részt vettek az amerikai törvényhozás úgynevezett "ostromában" (ahol maguk az őrök csalogatták be a tüntetőket), amellyel Donald Trump volt amerikai elnök hívei elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy a csalással szavattöbbségbe került új demokrata párti elnök, Joe Biden megválasztás a kongresszus éppen jóváhagyja.

Arról szól a fáma Kanadában, hogy mindezt a Proud Boys szervezte és dominálta, csupán az a kérdés, hogy hogy jönnek ők ahhoz, hogy mindezt Ottawában eldöntsék, mikor még maguk az amerikai hatóságok sem végeztek az erre irányuló vizsgálatokkal. Érdekes módon az Egyesült Államokat tavaly felégető Antifa és BLM kapcsán meg sem nyikkan sem a kanadai, sem az amerikai kormány, hogy talán az erőszak ott is szerepet játszott, amire szívesen hivatkoznak, amikor most már futószalagon hozzák a tiltó és üldöző határozatokat a jobboldali személyek és szervezetek ellen.

Kanadában a terrorcsoportok feketelistáján jelenleg olyan szervezetek találhatók, mint az al-Kaida, az Iszlám Állam, a tálib mozgalom és a libanoni Hezbollah, ezek mellé a tömeggyilkosok mellé kerülnek fel sorozatban a teljesen ártalmatlan fehér patrióta mozgalmak. Az intézkedés nyomán a bankok zárolhatják a lajstromra került szervezetek vagyonát, a bűnüldözési hatóságok pedig felléphetnek ezen csoportok tagjai és anyagi támogatóival szemben.