Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Egy filccel rajzolt horogkereszt és nyilaskereszt is megjelent a budavári Kapisztrán téren, amit a kommunista nézeteiről, illetve a gyilkos ideológiát hirdető vörös csillagért folytatott harcáról ismert Vajnai Attila fedezett fel.

Az Európai Baloldal elnöke azon melegében feljelentést is tett, a rendőrség eljárást indított.

A szélsőbaloldali, "antifasiszta" és "civil jogvédő" szervezetek szombaton sajtótájékoztatót tartottak az I. kerületi Kapisztrán téren. A jelvényükként stilizált vöröscsillagot használó, éppen ezért vicces fantázianevű "Európai Baloldal" szervezet marxista képviselői szerették volna elérni, hogy Magyarországon ne rendezhessenek "neonáci" eseményeket.

Az apropót ezúttal újra az adja, hogy a magyarországi hazafias csoportok minden évben megemlékeznek a Becsület napjáról, vagyis arról, hogy 1945. február 11-én a szovjet ostromgyűrűbe zárt német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a Budai várból.

Vajnai Attila, az Európai Baloldal vezetője a sajtótájékoztató előtt péntek kora délután többedmagával "terepszemlét" tartott a helyszínen, éles szemének köszönhetően (?) ekkor szúrta ki Kapisztrán János szobrának tövében a láthatóan filctollal rajzolt horogkeresztet és nyilaskeresztet ábrázoló mécsest.

Magyarországon a horogkereszt és a nyilaskereszt szimbólum is tiltott "önkényuralmi" jelképnek számít, ezért Vajnai rémületében azonnal értesítette a rendőrséget. Elmondása szerint komolyan vették bejelentését: a rendőrség eljárást indított, őt tanúként fogják meghallgatni.

A Légió Hungária csütörtök este mécsesekből álló fényláncot szervezett a Kapisztrán tértől a Széna térig. Azt természetesen a kommunisták nem merték állítani, hogy a mécsest a megemlékezés egyik résztvevője tette a szoborhoz, de azt igen: a Légió Hungária koszorúját alkalmasnak találta arra, hogy mellette helyezze el az általuk felfedezett mécsest.

Már csak az a kérdés, hogy ki és mikor tette oda, mivel a rendezvény szervezői kifejezetten tiltják ezeknek a jelképeknek a használatát.

Vajnai volt egyébként az is, aki a vörös csillag legalizálásáért küzdve egészen Brüsszelig ment a pereskedések során, hogy a 100 millió ember életét követelő tömeggyilkos ideológia, a kommunizmus jelképét szabadon a mellére tűzhesse. Kiváló hipokritaként természetesen az ellenoldal jelképeit tűzzel-vassal szeretné üldözni.