Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

A különös pedigrével rendelkező, török származású, magát német nacionalistának valló Attila Hildmann Törökországba menekült, miután a berlini ügyészség közölte, hogy letartóztatási parancs van érvényben ellene, írja a Berliner Kurier.

A hírnevét korábban még vegán séfként megalapozó Hildmannt a zsidó-liberális sajtó a "legismertebb összeesküvés-terjesztő" címen emlegeti Németországban, aki magát német ultranacionalistának tartja, és a fősodratú média szerint rendszeresek voltak "antiszemita és rasszista" megjegyzései, a járvány kezdete óta pedig különösen aktív lett.

Az ügyészség állítólag több mint ezer megnyilvánulását vizsgálta a 39 éves férfinak, és többek között "gyűlöletkeltéssel" és "hatósági intézkedésnek történő ellenállással és lázítással" vádolják.

Letartóztatni ugyanakkor mégsem tudták, az ügyészség posztjára ugyanis Hildmann Twitteren külföldről reagált úgy, hogy üdvözletét küldi a napfényes Törökországból.

A 39 éves férfinak német és török állampolgársága is van, török származású kisfiúként német nevelőszülők nevelték fel, ő pedig - nem csak a zsidó-liberális sajtó, hanem a saját definíciója szerint is - ultrajobboldali német nacionalistává cseperedett. Egy vegán szakácskönyve tette híressé, majd tévéműsorok sztárja lett, hogy az országos ismertségét azonban a cionisták által megszállt Német Szövetségi Köztársaság kritikájára használja fel.

Az államilag kontrollált németországi médiaiparban a koronavírus-járvány idején lett végépp kegyvesztett, amikor arról értekezett, hogy a járvány a zsidók bosszúja, amit a cionisták szabadítottak rá a német népre. Ezen kijelentései miatt is rendőrségi nyomozás folyt, illetve folyik ellene. Az anticionista aktivista Adolf Hitlert is éltette és kommunista diktátornak nevezte Angela Merkelt. Ő volt az egyik legnagyobb németországi képviselője a QAnon nevű csoportnak is.