Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A 16 oldalas Békési Újság Staféta rovatában Petrovszki Attilával készítettek interjút, aki legutóbb 10 évvel ezelőtt került a belpesti liberálisok homlokterébe, amikor tetoválásai miatt nem indulhatott el a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen.

A helyi lapnak ebben a rovatában helyi, érdekes, vagy valamiért közérdeklődésre számot tartó, példaként bemutatható emberek szerepelnek, mesélnek életükről, munkájukról, majd adják tovább a stafétát, hogy kinek tegye fel ugyanazt a három kérdést a lap.

A liberális Magyar Narancs szerzője elképedve idézi, hogy Petrovszki, aki civilben cukrász, 2011-ben a Blikknek azt mondta, hogy „az összes tetoválásom az önkifejezés eszköze, a személyiségemet tükrözi. A nemzetiszocializmus az az ideológia, amelyben hiszek. A média általában primitív gyűlölködőknek állít be bennünket, ezen szeretnék változtatni, nekem ez egyfajta propaganda.”

A cikk írója azon végképp nem tudott napirendre térni, hogy Attila egy Hitler-portrét, Szálasi-portrét és horogkeresztet is magára varratott.

A Magyar Narancs az üggyel kapcsolatban meg is kereste Szegfű Katalint, a Békési Újság főszerkesztőjét.

„Utólag tudtam meg, hogy Petrovszkinak mi volt az előélete és mi a világnézete, de fenntartom, hogy a nálunk megjelent interjúban semmi kivetni való nem jelent meg” – mondta nekik Szegfű, majd hozzátette, hogy „lehet, hogy a Narancs érzékeny, liberális olvasói minderre másként reagálnak”.

Az interjúból egyébként kiderül, hogy Petrovszki hisz a munka becsületében, és példásan neveli két gyermekét. Egyik kedvenc filmjének pedig a Jud Süsst, a Harmadik Birodalom egyik legfontosabb propagandafilmjét nevezte meg. A liberális lap szerint „furcsa, hogy még itt sem fogott gyanút a Békési Újság, amely az interjúhoz egy olyan képet mellékelt, melyen Petrovszki egy Blood & Honour feliratú pólóban áll”.

A 16 oldalas Békési Újság 10 ezer példányban öt település: Békés, Kamut, Murony, Tarhos és Bélmegyer 24 ezer lakosához jut el ingyenesen minden második héten. Az újságot a Családért Alapítvány adja ki. A békési székhelyű Családért Alapítvány Mészáros Lőrinc üzlettársához, Barkász Sándorhoz kötődik – írja a Magyar Narancs, azt sugalmazva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök barátja és bizalmasa valami módon nemzetiszocialistákkal van kapcsolatban.