Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Őrizetbe vették Franciaországban egy „neonáci” csoport hat tagját, akik egy szabadkőműves páholy ellen terveztek merényletet – dobta be a hírt pénteken a párizsi terrorelhárítási ügyészség.

A tájékoztatás szerint a Becsület és Nemzet elnevezésű csoport tagjait kedden állították elő egy februárban indult előzetes eljárás keretében. Három, 29 és 56 év közötti gyanúsított, két férfi és egy nő ellen javasolnak vádemelést a vizsgálóbírók „terrorista bűnszövetkezet” gyanújával. A másik három gyanúsítottat, szintén két férfit és egy nőt szabadon engedték a kihallgatások után, ellenük egyelőre nem indul eljárás.

Amitől az egész koncepciós per messziről bűzlik, az az, hogy „igazságügyi források szerint a gyanúsítottak egy szabadkőműves páholy ellen akartak merényletet végrehajtani, de a támadás részleteit még nem dolgozták ki”.

A gyanúsítottak állítólag robbanószerkezetekről kommunikáltak egymás között és terepszemlét is tartottak, a rendőrség ennek köszönhetően tudta őket leleplezni. A házkutatások alkalmával „neonáci iratokat” találtak. Rendőrségi források szerint a csoport egyes tagjai kapcsolatban álltak az „összeesküvés-elméletek francia mozgalmának” (jelentsen ez bármit) egyik „ismert alakjával”, a Malajziában élő Rémy Daillet-val.

Franciaországban több másik terrorelhárítási eljárás is zajlik hazafias, szélsőjobboldali csoportok ellen.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE