Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Megosztás:

3 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év 3 hónapos fogház- illetve 2 éves börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két pécsi hazafit, akik még 2018. augusztusának egyik estéjén „rasszista támadást” intéztek két, Magyarországon tanuló jemeni diák ellen.

A vád ellenük közösség tagja elleni erőszak volt.

A három évvel ezelőtti nyári estén egy Szegeden tanuló jemeni diák érkezett autóbusszal látogatóba a Pécsett tanuló barátjához. Ahogy a távolsági buszpályaudvarról a helyi járat felé tartottak, egy utcán üldögélő skinhead csoport tagjai meghallották, hogy arabul beszélnek egymással, mire „Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok!” és „Magyarországon magyarul beszéljetek!” szövegekkel próbálták őket távozásra bírni. Az egyik sértett utóbbira azzal reagált, hogy „Máshogy is lehet!”, majd továbbmentek. De a jóérzésű hazafiak ezt nem hagyták annyiban, utánuk futottak, és miközben hangosan gyalázták őket, az egyiküket a mellénél megragadva földre lökték, a másikukat elkapták és megrugdosták.

Az ügyről szóló törvényszéki sajtóközleményből igazolódik az a régi tézis, vagyis a Pécsi Törvényszék megerősíti, hogy a kopaszság világnézet is lehet. A vonatkozó szövegrész szerint ugyanis:

„A skinhead, rasszista beállítottságú és e világnézetüket hajviseletükben (kopasz), illetve öltözékükben (bomberdzseki, acélbetétes bakancs fehér cipőfűzővel) is kifejezésre juttató fiatalkorú G. Zs. elsőrendű és T. Z. S. másodrendű vádlottak az Árkád Üzletház fenti bejárata előtti fáknál lévő padokon ültek barátaik és ismerőseik társaságában.”

A Pécsi törvényszék az ítélettel lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság tavaly decemberi elsőfokú ítéletét.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE