Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Megosztás:

Az olasz terrorelhárítás felszámolt egy nemzetiszocialista csoportot, amelynek tagjai „a gyanú szerint fel akartak robbantani egy olaszországi NATO-bázist”, habár valójában inkább csak viccelhettek ezzel egy zárt csoportban.

A nevéből is érezhetően nemzetiszocialista beállítottságú, fehér fajvédelmet hirdető Római Árja Rend nevű csoport 12 tagjánál razziáztak az olasz hatóságok, köztük a 2019-es Miss Hitler szépségverseny győztesénél, a zsidó-liberális sajtóban Miss Eva Braunként elhíresült Francesca Rizzinél.

A szervezet 2019-ben került a hatóságok célkeresztjébe a hazafias mozgalmak ellen indított széles körű nyomozás keretében. Rizzi csoportja kifejezetten „a rasszista, diszkriminatív, náci eszmék által inspirált, antiszemita és holokauszttagadó tartalmak közösségi oldalakon való terjesztése mellett köteleződött el” az olasz rendőrség szerint.

A házkutatások során Adolf Hitlert ábrázoló képeket, horogkereszteket és egy zsidó neveket tartalmazó listát foglaltak le.

A csoport tagjai a Facebook mellett az orosz Vkontakte közösségi oldalon posztoltak, ahol kevésbé agresszív a cenzúra, illetve nem teljesen a nyugati, zsidó szellemiség jegyében működnek a dolgok.

A rendőrség végül akkor döntött arról, hogy lecsap a csoportra, miután beléptek a Judenfrei League (Zsidómentes Liga) nevű WhatsApp-csoportba, ahol azon vicceltek, hogyan készítsenek otthon robbanószerkezeteket a NATO-bázis elleni merénylethez.

Azonban szó sincs arról, hogy a Római Árja Rend 12 tagját letartóztatták volna. Bár „rassz- és vallási alapú gyűlöletszítással” gyanúsítják őket, egyelőre csak hetente jelentkezniük kell a rendőrségen, míg nem döntenek arról, hogy vádat emeljenek-e ellenük.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE