Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Paul Miller Jokerként adta elő népszerű videóit az interneten, de nem közvetlen ezért szálltak ki hozzá, hanem találtak más okot, hogy kiiktassák az online térből.

Letartóztatták Floridában az online nemzetiszocialista körök mémesedett alakját, a 32 éves Paul Millert. A többnyire vloggerként tevékenykedő férfi a Vice szerint azzal vált a szélsőjobb népszerű alakjává, hogy a rendszerint „rasszista és erőszakra buzdító” (Vice) monológjait jelmezekbe öltözve adta elő. Volt hogy katonának öltözött, máskor halálfejes maszkot húzott, vagy horogkeresztes kitűzővel ellátott golyóálló mellényt, a legnagyobb sikert azonban kétségtelenül a Joker-kosztüm hozta neki.

Miller Joaquin Phoenix 2019-es Jokerét vette alapul az öltözékéhez, az övéhez hasonlító jelmezben tette közzé a videóit a Telegramon és más olyan közösségi oldalakon, ahol még nem irtották ki úgy a szólásszabadságot, mint a mainstream zsidó-liberális közösségi médiában. Mindezért mégsem tudtak lecsapni rá a rendőrök, a rajtaütéshez azonban nagy valószínűséggel a videói is hozzájárultak, hiszen több olyan felvételt is töltött fel, amelyeken többet mutatott meg a kelleténél a kamera előtt.

A rendőrség végül március elején szállt ki hozzá, a rajtaütés pedig nem is volt „eredménytelen”: Miller otthonában lőfegyvereket, töltényeket, és a fegyverekhez tartozó kiegészítőket találtak, a pisztolyokon azonban sorozatszám nem volt.

Az ügyének vizsgálata során az FBI azt kerekítette ki a történetből, hogy a fehér férfi „aktívan készült a közelgő polgárháborúra”, az ügyvédje azonban sokkal életszerűbb magyarázatot hozott a fegyverbirtoklásra: az ő elmondása szerint Miller - Florida állam lakosaként - semmit nem tudott róla, hogy „törvénytelenséget” követ el a fegyvertartással, a fegyvereket pedig azért birtokolta, mert folyamatosan életveszélyes fenyegetéseket kapott antifasisztáktól.

Tárgyalásán végül bűnösnek vallotta magát, hogy kisebb büntetést kapjon, a bíróság így „csak” 30 évre ítélte.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE