Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A globális, egyre mélyebb őrület nyomán az idei évben megszaporodni látszanak az agresszívabb támadások Németország ellenségeitől, az antifától. Ezeket mutatjuk most vázlatosan összegezve.

 

2021.01.11. – Eisenach

Bombák robbantak egy nacionalisták által gyakran látogatott szórakozóhelyen és annak parkolójában. Az elkövető antifák az épületen “Fight Nazis Everyday” feliratot hagyták. Emberi áldozatot szerencsére nem követelt a robbantás. A rendőrség nem volt hajlandó bővebb tájékoztatást adni.

 

2021.03.11. – Elienburg

Paul Rzehaczek-et, a Junge Nationalisten elöljáróját otthonában támadták meg a magukat rendőrnek kiadó antifák. A támadás brutalitását támasztja alá, hogy térdét kalapácsokkal ütötték.

 

2021.04.09. – Apolda

Festékszórókkal rongáltak meg antifák magánházakat, kulturális- és üzleti épületeket.
A helyiek a rongálás előtt két németes külsejű, teljesen hétköznapi személyről számoltak be, akik később váltak gyanússá, mikor már többedjére jártak a környéken és eladó ingatlanok után érdeklődve.

 

2021.04.12. – Schmölln

Az Antifa ekkor egy edzőtermet borított lángokba. Személyi sérülés nem történt ugyan, de a sportoló közösség tetemes anyagi károkat szenvedett.

 

2021.04.12. – Ronneburg

Szintén április 12.-én, háromszáz kilométerrel délnyugatra, egy jobboldali koncerteknek teret adó csarnok az alapjaiig égett le. A tűz eredete gyújtogatás volt.

 

2021.04. – Sonneberg

Egy szélsőjobboldaliak által koncertek lebonyolítására használt hétvégi ház szintén a lángok martalékává vált. A tűzoltóság beszámolója szerint a helyszínre vezető utakat kidöntött fatörzsekkel blokkolták az antifák.

 

2021.04.24. – Guthmannshausen

Egy gyűlés- és emlékhelyként üzemeltetett tetőtéri terem felgyújtása miatt az egész épület akkora károkat szenvedett, hogy a tűzoltóság omlásveszélyessé nyilvánította azt. A kár mértéke Euróban mérve is 6 számjegyű.

A gyújtogatások mögött nagy valószínűséggel berlini és lipcsei antifa csoportok állhatnak, akik a helyiek jóhiszeműségét kihasználva jutottak az akcióik lefolytatásához szükséges információkhoz.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE