Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Megint egy állítólagos „neonáci terrortámadást” akadályoztak meg az orosz hatóságok, ezúttal Vlagyivosztokban – közölte az egykori szovjet KGB utódjaként működő oroszországi Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a Tengermellék Jobboldalijai elnevezésű – a hírekben korábban nem szerepelt – szervezet 21 éves vezetője pokolgépes merényletre készült. A vádlott az orosz bevándorláspolitikával szembeni nemtetszését szándékozott ilyen módon kifejezni.

Lakásán a nyomozók robbanóanyag összetevőit, pokolgép összeállítását szolgáló útmutatást, négy kést és egy közelebbről meg nem határozott „jobboldali radikális szervezet” alapszabályát foglalták le, amely a hatóság szerint „erőszakos bűncselekményekre való felszólításokat tartalmaz”.

Az FSZB legutóbb Baskírföldről számolt be egy „neonáci terrortámadás” meghiúsításáról. Ufában egy ötfős hazafias csoportot vettek őrizetbe, amelynek 17-20 éves tagjait azzal gyanúsítják, hogy egy rendvédelmi objektumot terveztek megtámadni. A gyanúsítottaktól egy bevetésre kész, házilag összeállított pokolgépet, kilenc hidegfegyvert, valamint nemzetiszocialista anyagokat foglaltak le.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a hatóságok az elmúlt két év alatt mintegy nyolcvan terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban. Ezek túlnyomó többségét iszlamista csoportok készültek elkövetni az ország európai részén.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE